Τσίπρας για Πολάκη: Λάθος επικοινωνιακά η ανάρτηση, αλλά επαρκής η εξήγηση

Για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σε φιλικό σπίτι τα Χανιά, όπως και τα όσα σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την καραντίνα, τοποθετήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στο Star o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλήθηκε να απαντήσει στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας που ζήτησε την διαγραφή του Χανιώτη βουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ως γιατρός είχε κάνει τεστ πριν από 48 ώρες και το πρωί έκανε χειρουργείο και επειδή δεν είχε πουθενά αλλού να πάει, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι να γευματίσει. Ως ανάρτηση ήταν λάθος, ήταν αρνητική, αλλά ως εξήγηση ήταν επαρκής», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η απάντηση του κ. Τσίπρα, για το αν του άρεσε η ανάρτηση Πολάκη:

«Όχι, ήταν μια αρνητική εικόνα. Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, πέραν της επικοινωνίας που είναι απόλυτα αρνητική, πρόκειται για μια -γιατί υπήρχε μια συνέχεια στις ανακοινώσεις στα post που έκανε- παρουσία του σε μια οικογένεια πολύ φιλική καθότι ο ίδιος ως γιατρός έχει κάνει τεστ πριν από 24 ώρες γιατί σήμερα το πρωί έκανε χειρουργείο στα Χανιά και μη έχοντας τη δυνατότητα να βρεθεί οπουδήποτε αλλού, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι για να γευματίσει. Αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό, επιτρέψτε μου να πω. Το αρνητικό είναι η διαφήμιση. Διότι αυτό είναι μια προτροπή στον κόσμο ότι, εντάξει, δεν χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα. Νομίζω ήταν λάθος όσον αφορά την ανάρτηση. Όσον αφορά την εξήγηση όμως, η εξήγηση είναι επαρκής. Ένας γιατρός που χειρουργεί και είναι μέσα στο χειρουργείο και έχει τεστ τις τελευταίες 30 ώρες είναι προφανές ότι δεν είναι κίνδυνος και δεν είναι επικίνδυνος για να διαδώσει τον ιό».

Σημειώνεται πάντως ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μετά τις αντιδράσεις κατέβασε την ανάρτησή του. 

 

Πηγή: skai.gr