Τσιάρας σε ΣΚΑΪ 100,3: Η Δικαιοσύνη να είναι ανεπηρέαστη από συναισθηματικές προσεγγίσεις

Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεπηρέαστη από συναισθηματικές προσεγγίσεις, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 και στον Παύλο Τσίμα.

Για την δήλωσή του κ. Σκέρτσου σχετικά με την αγόρευση της Εισαγγελέως στην δίκη της υπόθεσης Τοπαλούδη, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι επρόκειτο για προσωπική έκφραση ενός μετριοπαθούς προσώπου. Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση υπήρχαν ζητήματα παρέμβασης στη δικαιοσύνη με πολύ πιο έντονο τρόπο και μάλιστα από τα χείλη του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσιάρας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει τεράστια προσπάθεια να διασφαλίσει την απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και δεν υπάρχει καμία απολύτως διάθεση παρέμβασης.

Για την υπόθεση Τοπαλούδη, τόνισε ότι αφορά ένα αποτρόπαιο έγκλημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί και θα αποδώσει το δίκαιο.

Σχετικά με την τροπολογία, με την οποία παύει η ποινική δίωξη για υποθέσεις που εκκρεμούν και προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως ένα έτος, τόνισε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μικρές ποινές που δεν οδηγούν σε πραγματική φυλάκιση.

Ο κ. Τσιάρας εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη επειδή συσσωρεύτηκαν πολλές υποθέσεις σα δικαστήρια καθώς πάγωσαν όλες οι διαδικασίες λόγω κορωνοϊού. Τόνισε επίσης ότι είχαν προηγηθεί σχετικά αιτήματα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών.
 

Πηγή: skai.gr