Τσαβούσογλου σε Μπλίνκεν: Χάθηκε η ισορροπία στα ζητήματα Τουρκίας, Κύπρου και Ελλάδας - Οι Ελληνοκύπριοι αρνούνται τη λύση

Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν είχε την Τετάρτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας παράπονα για τις «ισορροπίες που χάθηκαν στα ζητήματα Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι... «στη σημερινή μας συνάντηση είπα στον Μπλίνκεν πως πάντα τηρούσαν την ισορροπίες στα ζητήματα της Κύπρου, της Τουρκίας και της Ελλάδας. Του ανέφερα πως το τελευταίο διάστημα, έχασαν αυτή την ισορροπία. Ο ίδιος μου είπε πως θα τηρήσουν την ισορροπία. Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι υπέρ του δικαίου».

Και συνέχισε: «όσο και να χειροκροτηθεί κάποιος, οπουδήποτε και να τον χειροκρoτούν, οι Ελληνοκύπριοι είναι αυτοί που αρνούνται τη λύση του Κυπριακού. Για εμάς  δεν έχει σημασία ποιος που χειροκροτήθηκε. Όποιος και να μιλήσει στο Κογκρέσο χειροκροτείται, μάλιστα γίνεται συχνά  αυτό. Εμείς αυτό το είδαμε και όταν είχαμε πάει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια παράδοση. Δεν έχουμε κάτι που να μας ενοχλεί».

Πηγή: skai.gr