Ψέριμος: Την κατασκοπευτική προπαγάνδα αναπαράγει σήμερα ο τουρκικός Τύπος

Δείτε τα πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων όπως τα παρουσίασε ο Μανώλης Κωστίδης, ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία.

Ο τουρκικός Τύπος και η ιδιωτική τουρκική τηλεόραση πήρε τη σκυτάλη των ακραίων προκλήσεων για στην Ψέριμο, μετά τα χθεσινά «ρεπορτάζ» του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu και της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται πως το Anadolu παρουσίασε φωτογραφίες τραβηγμένες είτε με τηλεφακό, είτε μέσα από σκάφος από το νησί της Ψερίμου όπου φαίνονται στρατιώτες, προκειμένου να … καταγγείλει τη στρατιωτικοποίησή του και να εξυπηρετήσει το αφήγημα της κυβέρνησης Ερντογάν περί αποστρατιωτικοποίησης.

Τι γράφει σήμερα η εφημερίδα Aksam

Τι γράφει η εφημερίδα ακσαμ

Η εφημερίδα Aksam δείχνει τη φωτογραφία του Anadolu από την Ψέριμο, κυκλώνει τους Έλληνες στρατιώτες και γράφει «κατσίκες με στρατιωτικές στολές», σε ένα ειρωνικό λογοπαίγνιο με τη λέξη «Κατσικονήσι», με την οποία αποκαλούν οι Τούρκοι το ελληνικό νησί. Η Aksam προχωρά μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και ισχυρίζεται ότι η Ψέριμος είναι εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Τι γράφει η Yeni Safak

Το πρωτοσέλιδο της Γενί Σαφάκ

«Η Ελλάδα πιάστηκε επ αυτοφώρω» γράφει η Yeni Safak και αναφέρει ότι έχει στηθεί στρατιωτική βάση στην Ψέριμο σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από την Αλικαρνασσό. Κατηγορεί την Ελλάδα πως δεν υπακούει στη Λωζάνη και γίνεται επίσης αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί.

Τι γράφει η εφημερίδα Sabah

Το πρωτοσέλιδο της Σαμπάχ

«Η Ελλάδα δεν σταματά τις προβοκάτσιες», γράφει η εφημερίδα Sabah. Δείχνει τις ίδιες φωτογραφίες και αναφέρει ότι εκεί υπάρχουν βαριά όπλα και δυνάμεις του πυροβολικού.

Το ρεπορτάζ του Haber Global

Αντίστοιχου ύφους ήταν και το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του ιδιωτικού δικτύου Haber Global.

«Καταγράφηκαν βαριά όπλα στην Ψέριμο που βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την Τουρκία και το καθεστώς τους είναι αδιευκρίνιστο. Στο νησί το οποιο θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένο όμως, παρατηρήθηκαν και στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σχηματίστηκε και μια ελληνική σημαία. Σύμφωνα με απόστρατους στρατιωτικούς αυτό είναι μια προβοκάτσια», λέει η τουρκάλα παρουσιάστρια.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, τόνισε ότι αυτό που συνέβη στην Ψέριμο από δύο κρατικά μέσα της Τουρκίας προκειμένου να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του, θα πρέπει να αναλυθεί πολύ σοβαρά από τη χώρα μας. Όπως είπε χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και όσο η Τουρκία οδεύει προς εκλογές. «Σήμερα είναι με τηλεφακούς αργότερα δεν ξέρουμε πως θα ναι και τι μπορεί να γίνει», τόνισε.
 

Πηγή: skai.gr