Τουρκικά ΜΜΕ: Νεύρα στην 'Αγκυρα για τη συνάντηση Μπάιντεν - Μητσοτάκη

Δεν κρύβει τον εκνευρισμό της η Άγκυρα για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον και τη συνάντηση του με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. 

Την ενόχληση της Τουρκίας φανερώνουν τα δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, με τη Μιλιέτ να χαρακτηρίζει την Ελλάδα 51η πολιτεία των ΗΠΑ ενώ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι Αθήνα και Ουάσιγκτον θα κηρύξουν πόλεμο στην Τουρκία με τη βοήθεια των Κούρδων.  

Η Γενί Σαφάκ επιχειρεί να δώσει αντιτουρκικό πρόσημο στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν.

«Στη συνάντηση με τον Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία. Του έδειξε τον χάρτη της "Γαλάζιας Πατρίδας"» γράφει η εφημερίδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Aksam, η οποία και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ο Μητσοτάκης έδειξε τον χάρτη της "Γαλάζιας Πατρίδας" και κατηγόρησε την Τουρκία για επεκτατισμό».

Από τα τουρκικά δημοσιεύματα δεν έλειψαν και οι αναφορές στο ενδιαφέρον της Αθήνας για F-35.

«Η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη που η Τουρκία δεν πήρε F-16  και βγήκε από το πρόγραμμα των  F-35 και αυτό το βλέπουν σαν ευκαιρία» σχολιάζει ο Ανταποκριτής της Haberturk στην Ουάσιγκτον.

«Η Ελλάδα εξέφρασε την επιθυμία της να προμηθευτεί F-35» παραθέτει η Sabah.

Την ίδια ώρα, το csavunma.com, αναφέρει πως ο  Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-35, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Η Άγκυρα πάντως δεν έχει προβεί μέχρι ώρα σε επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή: skai.gr