Τουρκία: Πρωτοφανείς κατηγορίες Σοϊλού κατά Ελλάδας για το μεταναστευτικό

Λάδι στη φωτιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων ρίχνει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, διατυπώνοντας πρωτοφανείς κατηγορίες κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό.

Μέσω Twitter ισχυρίζεται ότι η ελληνική πλευρά επιδεικνύει απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των μεταναστών συνοδεύοντας μάλιστα την ανάρτησή του βίντεο στο οποίο μιλούν άνθρωποι με καλυμένα τα πρόσωπα.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας επιχειρούν να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους. Αυτό είναι σφαγή υπό την επίβλεψη της Ευρώπης. Όσο η Ευρώπη συνεχίζει και κακομαθαίνει την Ελλάδα και συνεχίζει να σιωπά, θα γραφτεί στην ιστορία ως ηθικός αυτουργός αυτού του κακού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.

Ο Σοϊλού, πήρε τη σκυτάλη των προκλήσεων από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατά την επίσκεψή του χθες στα Κατεχόμενα έθεσε ξανά ζήτημα χωρικών υδάτων.

«Στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη χώρα που διεκδικεί εναέριο χώρο 10 μιλίων ενώ έχει χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Μόνο η Ελλάδα. Διεκδικείς κάτι παράνομο, κι όταν τα αεροσκάφη μας πετούν σε αυτό το σημείο, έρχεσαι και δηλώνεις ότι η Τουρκία μου παραβιάζει τα κυριαρχικά μου δικαιώματα. Υπάρχουν και άλλα που θέλω να πω αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, έριξε τα βέλη του και κατά του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Δένδια, λέγοντας ότι με τις δηλώσεις του κατά την κοινή τους συνέντευξη στην Άγκυρα έδειξε πως ήθελε καβγά.

«Αυτό τι δείχνει; Όταν είμαστε μόνοι μιλάμε για τα θέματα αυτά, και τι είναι να συνεχίζει την ίδια ρητορική στη συνέντευξη Τύπου; Αυτό σημαίνει ότι θέλει να πει πως “εγώ θέλω να συνεχίσω τον ίδιο καβγά”», ανέφερε ο Τσαβούσογλου. 

Πηγή: skai.gr