Κλείσιμο

Τουρκία: Κλιμακώνει την ρητορική σε βάρος της Ελλάδας - Στο στόχαστρο τα νησιά

Μετά τον Ιμπραήμ Καλίν, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, την σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος επανέλαβε ότι «η στρατιωτιοποίηση των νησιών του Αιγαίου, που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, δεν συμβάλλει στην ειρήνη της περιοχής».

Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία, η οποία συνεχίζει τις αβάσιμες αιτιάσεις σε βάρος της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας όλες τις τουρκικές θεωρίες.

Μετά τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, την σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος επανέλαβε ότι «η στρατιωτιοποίηση των νησιών του Αιγαίου, που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, δεν συμβάλλει στην ειρήνη της περιοχής».

Δίνοντας συνέχεια ο Κουρτουλμούς είπε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της, ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε στη θάλλασα των νήσων (Αιγαίο), ούτε στη Γαλάζια Πατρίδα και σε όλη την γεωγραφική περιοχή».

Χθες το βράδυ ο Ιμπραήμ Καλίν επανήλθε στις προκλητικές θέσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Εν όψει και της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Καλίν επανέλαβε ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών είναι παράνομη και τόνισε ότι η Τουρκία προβάλλει αυτό το θέμα βάσει των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων.

Επίσης, ο Καλίν επέμεινε και στην θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας, ενώ ανέφερε ότι αν η Τουρκία δεν είχε υπογράψει την συμφωνία με την Λιβύη, τότε δεν θα είχε τόσο μεγάλες θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Καλίν αναφέρει ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα, ωστόσο δεν έκανε λόγο για αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους, όπως κάνουν Τούρκοι πολιτικοί.

Πηγή: skai.gr