Τόμπρας: Στο Μαξίμου η ιδέα για υπεργολαβία Καλογρίτσα από CCC και απόκτηση ΣΥΡΙΖΑ Channel

Σε συνάντηση των Νίκου Παππά – Χρήστου Καλογρίτσα και Σάμερ Χούρυ στο Μέγαρο Μαξίμου λίγες μόλις μέρες πριν τον  διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το καλοκαίρι του 2016, φέρεται να αποκαλύπτει,  ότι οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για την προσπάθεια απόκτησης καναλιού φιλικού προς την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για του χειρισμούς του κ. Παππά στον εν λόγω διαγωνισμό, υποστηρίζοντας – σύμφωνα με πληροφορίες – ότι σε αυτή τη συνάντηση έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της υπεργολαβίας Καλογρίτσα από τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC, με στόχο τη μεταφορά των 3 εκατομμυρίων ευρώ με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν ως εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει πως δεν ήταν παρών προσωπικά στην επίμαχη συνάντηση, αλλά δηλώνει – κατά πληροφορίες – αυτήκοος μάρτυρας μέσω τηλεφώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Τόμπρας απέφυγε να αποκαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από την κωδική ονομασία White House, που αναφέρεται στο e-mail του ίδιου με τον Φουάντ Χούρυ, διατυπώνοντας φόβο ακόμα και για τη ζωή του.

Ο ίδιος, φέρεται να υποστήριξε, ότι δεν ήταν ποτέ συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα αλλά ο «χωροφύλακας» των Χούρυ στον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος είχε επιλεγεί ως πρόσωπο φιλικό προς την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να επιτευχθεί η επιθυμία της οικογένειας Χούρυ για απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ με «ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόμπρας φέρεται να έχει πει τα εξής:

Κυριακος Τόμπρας: «Η CCC είναι φορέας παγκόσμιου βεληνεκούς. Έχει δικές της τράπεζες. Η πρόταση ήταν να βγει από δική τους τράπεζα εγγυητική. Μάλλιασε η γλώσσα μου να λέω πως αυτό δεν γίνεται. Ήταν παράνομο. Ήθελαν να τη  βγάλουν σε διαταγή εταιρείας Καλογρίτσα και να τη φέρει με transfer ο Καλογρίτσας στην Τράπεζα Αττικής.

Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους πω ότι  δεν γίνεται και ότι ο διαγωνισμός  ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να δέχεται εγγυητική μόνο από ελληνική τράπεζα.

Με παρέκαμψαν και την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό, επειδή διαφωνούσα, πήγαν Χούρυ με Καλογρίτσα στο Μαξίμου. Μου είπε ο Καλογρίτσας  ότι πήγαμε με τον Σάμερ στο Μαξίμου. Λέω γιατί δεν με ενημερώσατε; Ο Καλογρίτσας  επειδή δεν ήξερε αγγλικά κι επειδή  με έβαλε ανοιχτή ακρόαση. Χούρυ και Παππάς μιλούσαν αγγλικά.  Είπα πως η ιδέα της εγγυητικής  είναι "σκ@τ@" και πως αν η κυβέρνηση την αποδεχθεί  εγώ δεν φέρω ευθύνη. Ο Παππάς αρχικά τους είπε να στείλουν απευθείας τα λεφτά.  Ο Χούρυ μου είπε έχεις δίκιο.  Μετά από αυτό ο Χούρυ έριξε την  ιδέα για την εργολαβία.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να είπε πως δεν ήταν ποτέ παρών με φυσική παρουσία σε συνάντηση Νίκου Παππά με Χούρυ ή Καλογρίτσα.»

Ο κωδικός White House...

 Ο διάλογος φέρεται να έχει ως εξής:

Σ. Κελέτσης (Πρόεδρος): Ποιοι ήταν white house;

Κ. Τόμπρας: Κινδυνεύω αν πω ονόματα.

Δ. Μαρκόπουλος (ΝΔ):  Με τη ζωή σας ή με  αγωγή;

Τόμπρας: Γιατί μόνο με ένα; Και με τα δυο. Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;

Η επαφή Χούρυ - Καλογρίτσα για το λεγόμενο ΣΥΡΙΖΑ Channel

Παραδέχτηκε πως ήταν το πρόσωπο που μεσολάβησε για γνωριστούν οι δύο πλευρές με αρχική ιδέα για κανάλι  των Χούρυ, επειδή ήθελαν να πραγματοποιήσουν τη σύνδεση του αραβικού κόσμου με την Ευρώπη μέσω ενός δίωρου αγγλόφωνου δελτίου ειδήσεων σε ελληνικό δίκτυο για τον αραβικό κόσμο.

Φέρεται να υποστήριξε ότι:

Το καλοκαίρι του 2016 οι ιδιοκτήτες του κατασκευαστικού κολοσσού CCC, Χούρυ, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών με στόχο την απόκτηση καναλιού και όπως φέρεται να είπε  «ήθελαν εταιρεία φιλική προς στην κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι». 

Ο Καλογρίτσας ήταν ο τρίτος επιχειρηματίας που απευθύνθηκα

 Ο Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκα. Ήταν ο τρίτος. Πρώτα πήγα στον Γ. Κουρή και μετά στον Βρυώνη. Απευθύνθηκα πρώτα στον Γ. Κουρή, καθώς είχε εκπομπή στον τηλεοπτικό του σταθμό. Ο Κουρής μου ζήτησε 48ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: «Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται τα μαλ....» Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε.

Η τρίτη επιλογή ήταν ο Καλογρίτσας ο οποίος όμως δεν είχε κανάλι. Πήγα εκεί γιατί έπρεπε να πάω. Ο Καλογρίτσας  μου λέει "μπορώ". Όλη η αγορά τον  φώναζε "κόκκινο" εργολάβο. Δεν θα παιδευόμουν  πολύ να πείσω τους Χούρυ ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν».

Πηγή: skai.gr