ΣΥΡΙΖΑ κατά Πολάκη: Μη αποδεκτές οι δηλώσεις του

Για μη αποδεκτές δηλώσεις που δεν συνάδουν με τις θέσεις,τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς κάνει λόγο ο τομέας των δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στην ρητορική του Παύλου Πολάκη με αιχμή την επίθεση που εξαπέλυσε στην συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μετά τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση αλλά και του μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Πάνου Λάμπρου, και ο τομέας δικαιωμάτων του κόμματος αποδοκιμάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του ο τομέας δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει "Θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Παυλου Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι σε χυδαιότητες, με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς.

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να "δανειζόμαστε' από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους», σημειώνει.

Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Νωρίτερα ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον Real είπε μεταξύ άλλων για το θέμα πως «Όλοι μας όταν τοποθετούμαστε δημόσια ειδικά σε τέτοια ζητήματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, και κυρίως για να μην χάνουμε και το δίκιο μας μερικές φορές. Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως είναι «αδιανόητο να "ψυχιατρικοποιούν" κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση».

«Μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να "ψυχιατρικοποιούν" κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας», έγραψε ο κ. Λάμπρου.

Πηγή: skai.gr