Το χρωστάμε στον τόπο

Μήνυμα ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το πρωί του Σαββάτου την Ηλεία, όπου προήδρευσε σύσκεψης στη νομαρχία.

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής μετέβη στο δήμο Ζαχάρως, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, όπου και εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα μέτρα ανασυγκρότησης.

Όπως ακριβώς δεσμευθήκαμε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για την επούλωση των πληγών, για την αποκατάσταση αλλά και την αναγέννηση της περιοχής. Οι δεσμεύσεις μας ισχύουν στο ακέραιο, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα, παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και πρόσθεσε ότι προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες για την πρόσληψη 6.000 ατόμων μέσω ΟΑΕΔ που θα βοηθήσουν στα έργα αποκατάστασης των ζημιών.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε εθνική ανάγκη το να μείνουν οι άνθρωποι της περιφέρειας στον τόπο τους, ενώ αναφερόμενος στα έργα της αρχαίας Ολυμπίας διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των αρχαιοτήτων θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Η τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους Αγώνες του Πεκίνου, το Μάρτιο, θα γίνει σε ένα περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται στην ιστορία και το συμβολισμό του τόπου κατέληξε.

Αντίδραση ΚΚΕ. Όσο ισχύει το δασοκτόνο νομικό πλαίσιο, που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο τα δάση δεν είναι αποκλειστικά δημόσια περιουσία και όσο αντιμετωπίζονται ως μέσο αξιοποίησης και κερδοφορίας του κεφαλαίου, οι αναδασώσεις θα είναι ελλιπείς και η προστασία των δασών αδύνατη.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα ανασυγκρότησης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν προστατεύει την υπάρχουσα αγροτική παραγωγή, αλλά προωθεί την πλήρη αναδιάρθρωσή της.

Το ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να αγωνιστούν ώστε να μην υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης της μέχρι τώρα αγροτικής παραγωγής, με την πλήρη αποζημίωση του κατεστραμμένου κεφαλαίου, των υποδομών και της παραγωγής για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται.
Πηγή: skai.gr