Το ΚΚ Κούβας ενημέρωσε το ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση της Αβάνας

Για τη συνταγματική αναθεώρηση της Κούβας και τις μεταρρυθμίσεις που συντελούνται στη λατινοαμερικανική χώρα, αλλά και τα θετικά μέτρα της μεταμνημονιακής περιόδου που λαμβάνονται στην Ελλάδα, συζήτησαν τη Δευτέρα ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας.

Η επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του Γραμματέα κ. Σκουρλέτη και των Χουάν Κάρλος Μαρσάν, αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κούβας και της Μπέλκις Λέι, υπεύθυνης για την Ευρωπαϊκή ήπειρο στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κούβας. Στην επίσκεψη τους συνόδευε η πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα.

Τα στελέχη του ΚΚ Κούβας, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την τρέχουσα διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης και τις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται τους τελευταίους μήνες στην Κούβα, με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή, με σκοπότην ενίσχυση του δυναμισμού της Κουβανέζικης οικονομίας, αλλά και τη διασφάλιση των σοσιαλιστικών κεκτημένων.

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δήλωσε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κουβανικό λαό και το ΚΚ Κούβας, ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις της πρώτης μεταμνημονιακής περιόδου, με την ψήφιση στη Βουλή όλων των θετικών μέτρων για την οικονομία και την κοινωνία που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, δύο χρόνων από το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, η συνάντηση έκλεισε με τον Χουάν Κάρλος Μαρσάν να μνημονεύει την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο και να τονίζει τη σημασία της τότε ομιλίας του, καθώς σε αυτή εκφράστηκε η συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον λαό της Κούβας και τους αγώνες του.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ παρευρίσκονταν, εκτός του Γραμματέα της ΚΕ Πάνου Σκουρλέτη, η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος της ΠΓ και Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Κ.Ε, ο Νεκτάριος Μπουγδάνης, Συντονιστής του Τμ. Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής, η Έλενα Μαράκα και ο Δημήτρης Ραπίδης, μέλη της Γραμματείας του Τμ. Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής και η Βίκυ Τσεφαλά, μέλος του Κ.Σ. και Υπεύθυνη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.