Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με τον CEO της Pfizer

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο facebook, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η μεγάλη επένδυση της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη που μέχρι το τέλος του χρόνου θα απασχολεί 200 επιστήμονες της χώρας μας, αλλά και οι εξελίξεις από το εμβόλιο κατά του Covid-19. «H Pfizer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και σύντομα θα υπογράψει συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάθεση του εμβολίου στην ευρωπαϊκή αγορά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Αναλυτικά, η ανάρτηση του πρωθυπουργού: 

«Φιλική συνάντηση και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer. Ένας Έλληνας που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Μιλήσαμε για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακών ερευνών της Pfizer στον κόσμο, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα απασχολεί 200 επιστήμονες της χώρας μας. Κυρίως, όμως, άκουσα από τον κ. Μπουρλά τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του Covid-19.

H Pfizer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και σύντομα θα υπογράψει συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάθεση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μέχρι, όμως, να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να επαγρυπνούμε: Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή. Όπως στην επιστήμη, έτσι και στην καθημερινότητα η επιτυχία έρχεται με ατομική ευθύνη, ορθή σκέψη και συλλογική δράση». 

 

Πηγή: skai.gr