Το εκλογικό σώμα ψηφίζει συναίνεση

Ισχυρή απήχηση στο εκλογικό σώμα φαίνεται ότι έχει η συναίνεση, όπως τη διατύπωσε ο πρωθυπουργός, σε αντίθεση με το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ (ότι δηλαδή η συναίνεση συνιστά πρόκληση), το οποίο δεν έχει την αντίστοιχη διείσδυση και μάλιστα φαίνεται να διχάζει την κοινή γνώμη

Όπως προκύπτει από το Περισκόπιο της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, δύο στους τρεις ερωτώμενους συμφωνούν με την ανάγκη συναίνεσης, ανάμεσά τους και το 47,7% της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, η κοινή γνώμη εμφανίζεται μοιρασμένη στο επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ (συμφωνεί το 50,5%, διαφωνεί το 46,9%). Ενδιαφέρον, εξάλλου παρουσιάζει το στοιχείο ότι το 22% των ψηφοφόρων της ΝΔ συμφωνεί με τον κ. Παπανδρέου, αλλά διαφωνεί το 17% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου οι ευρωεκλογές αποτελούν ευνοϊκότερο πολιτικό περιβάλλον για την κυβέρνηση από μία εθνική κάλπη. Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ είναι 3,8 μονάδες (από 3,9 τον προηγούμενο μήνα) 33,1% από 29,3% και ακολουθούν: ΚΚΕ (7,5%), ΣΥΝ (6,7%), ΛΑΟΣ (4,3%), Οικολόγοι – Πράσινοι (2,7%). Εάν όμως η ψήφος αφορά ευρωεκλογές, η ψαλίδα κλείνει στις 2,8 μονάδες (32,1% έναντι 29,3%), ενώ ο ΣΥΝ περνά μπροστά από το ΚΚΕ.

Σε συνέντευξή της στον ΕΤ της Κυριακής η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας και εκτιμά ότι θα βγούμε σοφότεροι από την οικονομική κρίση και ως κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Επικρατείας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος αναφέρει στην ίδια εφημερίδα ότι η συναίνεση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν τα πράγματα.

Από την 'Ήπειρο
ο
Δεν έχει σημασία αν οι εκλογές θα γίνουν σε δύο ή σε έξι μήνες, αλλά το πώς θα φτάσει ο λαός στις κάλπες και επομένως τι θα βγάλουν οι κάλπες, δηλώνει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής.

Όπως εξηγεί, εάν είναι να ψηφίσει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τότε με τις εκλογές ο λαός θα κάνει μια τρύπα στο νερό. Η κα Παπαρήγα καταλήγει λέγοντας ότι ο λαός θα πρέπει να κατατροπώσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: skai.gr