Ναντίν Χαρδαλιά

Στις 5 το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου θα ληφθεί η απόφαση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον  τέως αναπληρωτή Υπουργό  Δικαιοσύνης  και το ρόλο του στην καταγγελόμενη «σκευωρία» Novartis.

Παρών στη συζήτηση θα είναι και ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος, που βάσει του Κανονισμού μπορεί να απευθύνει ομιλία στην εθνική αντιπροσωπεία  για τις θέσεις και τις απόψεις του ή να αποστείλει γραπτό υπόμνημα. Ο ίδιος σε συνομιλητές του δήλωσε αποφασισμένος να παραστεί αυτοπροσώπως, αυξάνοντας το ενδιαφέρον κατακόρυφα και προμηνύοντας μία θυελλώδη συνεδρίαση, καθώς δέχεται πολλαπλά πυρά περί οργάνωσης παραδικαστικού κυκλώματος με στόχο την σπίλωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία της Τρίτης θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με μυστική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί με μία κάλπη και ψηφοδέλτιο το οποίο θα αναφέρει τα φερόμενα αδικήματα του κ. Παπαγγελόπουλου, ώστε οι βουλευτές να δηλώσουν «ΝΑΙ», «ΟΧΙ» ή «παρών».

Σημειώνεται, ότι για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή, 151.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της ΝΔ ζητά να ελεγχθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για το ενδεχόμενο τέλεσης των εξής 4 αδικημάτων:

1)Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών

2) Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος

3) Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος

4)Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία

 

Πηγή: skai.gr