Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΕΘΑ Ελλάδας-Κύπρου - Κοινή στάση απέναντι σε προκλήσεις Τουρκίας

Την κοινή στάση απέναντι στις προκλήσεις ασφαλείας στην ανατολική Μεσόγειο και τη συναντίληψη των ζητημάτων που προκύπτουν από την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας, επαναβεβαίωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Κύπριος ομόλογος του Χαράλαμπος Πετρίδης, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 6 το απόγευμα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε πρόσκληση στον Κύπριο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα, τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και τον διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξή του στην αποστολή του.

''Ευχαριστώ τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, κ..Παναγιωτόπουλο για το θερμό καλωσόρισμα στην πρώτη επικοινωνία μας. Είναι δεδομένη η εθνική ομοψυχία, η στενή συνεργασία και η αλληλοστήριξη για να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή, έγραψε ο ΥΠΑΜ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την ορκωμοσία του και την ανάληψη των καθηκόντων του, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πετρίδης είχε δηλώσει ότι θα επιδιώξει άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΕΘΑ Ελλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ