Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου με Αυστριακό ομόλογό της- Στο επίκεντρο η πανδημία

Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου με Αυστριακό ομόλογό της- Στο επίκεντρο η πανδημία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αυστριακό ομόλογό της Alexander Van der Bellen είχε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Οι δύο πρόεδροι εξέφρασαν την ελπίδα ότι σύντομα οι πολίτες θ' αφήσουν πίσω την τραυματική εμπειρία της υγειονομικής κρίσης, ώστε η οικονομία και ο τουρισμός να επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Η κ. Σακελλαροπούλου και ο κύριος Van der Bellen εξέφρασαν επίσης την πλήρη στήριξή τους για την ενταξιακή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό ζήτημα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες πρώτης υποδοχής. 

Ο Πρόεδρος Van der Bellen απηύθυνε πρόσκληση στην Ελληνίδα Πρόεδρο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία εντός του 2021 και την προσκάλεσε να κηρύξουν από κοινού την έναρξη του Ευρωπαϊκού Forum του Alpbach, στην ομώνυμη αυστριακή κωμόπολη στις 24 Αυγούστου. Το φετινό Forum φέρει τον τίτλο «Ο μεγάλος μετασχηματισμός» και έχει ως στόχο να συζητηθούν οι αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την εμπειρία της πανδημίας, στην πολιτική, στην κοινωνία, στην οικονομία και στο περιβάλλον, καθώς και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ