Τι προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ

Κατατέθηκε εχθές το βράδυ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου,  επιχειρείται ο εξορθολογισμός του ύψους της τιμολόγησης των καταναλωτών στη νυχτερινή κατανάλωση για πάνω από 1600 kWh. Η κίνηση αυτή, αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική ελάφρυνση για τα νοικοκυριά, ιδίως για αυτά που χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές.

Επιπλέον, αντιμετωπίζονται μεταξύ άλλων θέματα προσλήψεων προσωπικού αορίστου χρόνου στη ΔΕΗ, προσλήψεων στελεχών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου αλλά μετακινήσεων ανάμεσα σε θυγατρικές.

Περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις για τη νέα πολιτική προμηθειών της ΔΕΗ, τον περιορισμό της έκπτωσης που μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι για τις ανταγωνιστικές χρεώσεις ρεύματος καθώς και τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Κρήτης. 

Πηγή: skai.gr