Κυριάκος Μητσοτάκης: Επικεφαλής στο Επικρατείας ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ και υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο θέτει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ στις επερχόμενες εθνικές κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε μάλιστα ότι στην τιμητική τελευταία θέση του Επικρατείας θα τοποθετήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. 

Εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την πρόθεσή του να θέσει θέμα για την τουρκική προκλητικότητα στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε υπερβολή την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ασκώντας κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι η υπερβολική δραματοποίηση ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι το υπουργικό Συμβούλιο της ΝΔ θα έχει σφικτή και ευέλικτη δομή και αποκάλυψε ότι σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί.

Στο θέμα της οικονομίας σημείωσε ότι περιμένει επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσει και κάλεσε τους επιχειρηματίες να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος.

Είπε πως τα επιτόκια έχουν πέσει πλέον σε επίπεδα κάτω από αυτά της Ιταλίας.

«Υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις και είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού διπλάσια από το ΑΕΠ τάχθηκε και προέβλεψε ότι σε δυο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ.

Θα διατηρηθούν τα επιδόματα είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Μάλιστα μίλησε για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020.

Επιπροσθέτως έκανε λόγο για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020.

«Δεν μπορούμε να μειώσουμε το ΦΠΑ αλλά μπορούμε να μειώσουμε άμεσα το ΦΠΑ συνολικά στην εστίαση στο 13%» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η μείωση του ΦΠΑ σε δυο συντελεστές 11% και 22% θα γίνει το δεύτερο ήμισυ της θητείας μας , είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο ζήτημα των κρατικών δαπανών, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια μείωσης τους και ανέφερε μεταξύ άλλων τις προμήθειες των νοσοκομείων, την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ολοκληρωμένων συστημάτων και την αύξηση συμπράξεων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

Αναφερόμενος στα περί επταήμερης εργασίας τα χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καλλιέργεια fake news σε βάρος της ΝΔ.

Επιπλέον ζήτησε ισχυρή εντολή προκειμένου να έχει αυτοδυναμία, προειδοποιώντας παράλληλα ότι αν δεν υπάρξει κυβέρνηση τότε η χώρα κινδυνεύει να ξαναπάει σε κάλπες λόγω απλής αναλογικής ξαναβάζοντας στις διαπραγματεύσεις τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πρέπει να τελειώσει η περίοδος της τοξικότητας και του διχασμού», είπε και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν την Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου.

Απευθυνόμενος στους συνταξιούχους, υποσχέθηκε έκτακτη ενίσχυσή τους και δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση των συντάξεων. Πρόσθεσε μάλιστα ότι με την οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί και με τη μείωση της ανεργίας που θα συντελεστεί, η σύνταξη θα πάψει πλέον να αποτελεί οικογενειακό επίδομα για βοήθεια του άνεργου παιδιού ή εγγονιού.

Πηγή: skai.gr