Τι προκάλεσε τις αντιδράσεις των 53 σχετικά με την πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ

Τις αντιδράσεις των 53 στο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το τελικό κείμενο της πολιτικής διακήρυξης του κόμματος. 

Στη δεύτερη σελίδα της πολιτικής διακήρυξης γίνεται αναφορά στους αγώνες που εμπνέουν το κόμμα και μεταξύ άλλων υπάρχει αναφορά στη "μεγάλη δημοκρατική έκρηξη του 1981"...  

Οι 53 είχαν  ζητήσει να αντικατασταθεί η εν λόγω αναφορά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

«Εμπνεόμαστε από τη δημιουργία του ΕΑΜ, την εθνική αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες κατά του μετεμφυλιακού κράτους, τον αγώνα κατά του 114 τον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το μεταπολιτευτικό κίνημα του εργατικού και φοιτητικού ριζοσπαστισμού και την μεγάλη δημοκρατική έκρηξη του 81», αναφέρεται στην αναφορά που προκάλεσε αντιδράσεις.

Η συνεδρίαση, ωστόσο, ολοκληρώθηκε με την έγκριση της πολιτικής διακήρυξης χωρίς κανέναν «κατά». 

Υπό τον τίτλο: «Δημοκρατικό κάλεσμα ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», η διακήρυξη αποτελεί ένα κείμενο-κάλεσμα ένταξης που θέλει να απευθυνθεί σε όσους έχουν δείξει ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, νέους, άνεργους, εργαζόμενους, επισφαλείς εργαζόμενους. Δίνεται βάση στην οικολογία και τίθεται η κλιματική κρίση ως ένα βασικό πρόταγμα για την εποχή μας, στο πώς πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να διευρυνθεί ώστε να καλύψει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Πρόκειται για ένα κάλεσμα που αποσκοπεί όχι μόνο να τους εκπροσωπήσει αλλά «μαζί να συνδιαμορφώσουμε τη νέα προοδευτική πλειοψηφία στη χώρα».

Πηγή: skai.gr