Τι αξίωσε ο Ερντογάν από Μητσοτάκη σε μεταναστευτικό - Λιβύη

Αν και ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έγινε γνωστό, σημαντικό μέρος της συνομιλίας του κυριάρχησε  το μεταναστευτικό, αλλά και το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης σε ανταπόκριση του στον ΣΚΑΪ αναφορικά με το μεταναστευτικό ο κ. Ερντογάν φέρεται να είπε στον κ. Μητσοτάκη μου λες πως έχει πρόβλημα και μου λες το τι να κάνω εγώ. Είσαι μέλος της Ε.Ε. Πρώτα στρίμωξε την Ε.Ε κάνε μια μεγάλη προσπάθεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να κατηγόρησε για άλλη μια φορά  την Ελλάδα ότι βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας πολλοί Κούρδοι τρομοκρατές -όπως τους χαρακτήρισε- αναφερόμενος σε μέλη οργανώσεων DHKP-C, του PKK-YPG .

Αναφορικά με το μνημόνιο με τη Λιβύη φέρεται να είπε ότι η Τουρκία υπέγραψε με την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης  και ότι θα το πάει στο Κοινοβούλιο και  μόλις εγκριθεί θα γίνουν γοργἀ βήματα για να ισχύσει.

Μάλιστα όπως φέρεται να είπε: «Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα φυλάρχων. Εμείς έχουμε μια ιστορία από την Οθωμανική περίοδο. Ο λαός αυτός γνωρίζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θαλάσσης και που εφαρμόζεται Αρκεί η σημερινή κυβέρνηση της Λιβύης να σταθεί στα πόδια της να μείνει όρθια και θα βρούμε τους βηματισμούς μας. »

Πηγή: skai.gr