Θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είναι ο -μέχρι στιγμής- τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που δήλωσαν οτι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.
Ο τέως υπουργός, απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, στην οποία τον ενημερώνει, ότι, λόγω του ασυμβίβαστου, επιλέγει διευθυντική θέση στο Αττικό Νοσοκομείο.
Από την πλευρά του, ο κ. Σημίτης τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη ένας βουλευτής προτίθεται να στείλει ανάλογη επιστολή, με την οποία θα ανακοινώνει στον πρωθυπουργό ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται θορυβημένη από τις συνεχιζόμενες διαρροές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζουν στο τέλος της εβδομάδας για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων.
Ηδη ο πρωθυπουργός με επιστολή του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ζητεί να τον ενημερώσουν έως την Πέμπτη εάν επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι και οι σημερινές εκατέρωθεν βολές μεταξύ των κυρίων Πρωτόπαπα και Παπαθεμελή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε από τον κ.Παπαθεμελή να παραιτηθεί από το αξίωμά του βουλευτή, λέγοντας ότι η αποχώρησή από την κοινοβουλευτική ομάδα είναι δικαίωμά του, αλλά η πολιτική δεοντολογία, δεδομένου ότι εξελέγη υπό τη σημαία του ΠΑΣΟΚ με την αρχηγία του Κώστα Σημίτη, επιβάλει να καταθέσει την παραίτησή του.
«Ο κ. Πρωτόπαπας ξεχνά πως εγώ δεν εξελέγην με υπόδειξη της ηγεσίας, αλλά, όπως οι πάντες γνωρίζουν, εναντίον της θέλησης της της ηγεσίας και παρά τη λυσσώδη αντίδραση των μηχανισμών» απάντησε ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Μιλένα Αποστολάκη, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις Παπαθεμελή και περιορίστηκε να δηλώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και των πολιτών δεν συμμερίζονται τους ισχυρισμούς του περί διαφθοράς.
Πηγή: skai.gr