Θεσσαλονίκη - Πειραιάς: Προηγούνται Παπαγεωργόπουλος - Φασούλας

Με 43% προηγείται ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στην πρόθεση ψήφου για τη δημαρχεία Θεσσαλονίκης έναντι 13% της Χρύσας Αράπογλου, σύμφωνα με το βαρόμετρο της VPRC για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή». Ακολουθούν οι: Γιάννης Μπουτάρης με 11,5%, Αγάπιος Σαχίνης με 5,5%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 5% και Τάσος Κουράκης με 3,5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 5%, λευκό το 4%, δεν ξέρω δεν απαντώ το 8,5%.
Παράλληλα ο κ. Παπαγεωργόπουλος εμφανίζεται να συσπειρώνει το 76% των ψηφοφόρων της ΝΔ και 13% από το ΠΑΣΟΚ. Αντίστοιχα η κ. Αράπολγου το 44% από το ΠΑΣΟΚ και το 4% από τη ΝΔ.
Τέλος, στην παράσταση νίκης ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος προηγείται με 79% έναντι 8% της κ. Αράπογλου.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του βαρόμετρου, ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Οι Θεσσαλονικείς έχουν βαθμολογήσει το έργο μου, γι` αυτό και στη δημοσκόπηση είναι λίγοι οι αναποφάσιστοι».
Από την πλευρά της η κα Χρύσα Αράπογλου σχολίασε: « η παραμονή του κ. Παπαγεωργόπουλου στο δήμο Θεσσαλονίκης είναι καταστροφική».
Ευχάριστη τη ζωή στη Θεσσαλονίκη θεωρεί ποσοστό 54%, ενώ δυσάρεστη 45%. Επιπλέον το 70% των κατοίκων θεωρεί σημαντικά τα μεγάλα έργα στην πόλη, ενώ ποσοστό 21% θεωρεί ότι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Σχετικά με την βεβαιότητα υλοποίησης των μεγάλων έργων, το 61% θεωρεί ότι θα γίνουν, ενώ 31% δεν θεωρεί σίγουρη την κατασκευή τους.
Ο δήμος Πειραιά
Στον Πειραιά, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Παναγιώτης Φασούλας με 34%, ακολουθεί ο Χρήστος Αγραπίδης με 26%, ο Παναγιώτης Μελάς με 6%, ο Θόδωρος Δρίτσας με 5%, η Ελπίδα Παντελάκη με 2%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 2%, ενώ δεν απαντά το 10%.
Ο κ. Φασούλας συσπειρώνει το 81% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και 17% της ΝΔ ενώ ο Χρήστος Αγραπίδης 51% της ΝΔ και 5% του ΠΑΣΟΚ. Στην παράσταση νίκης ο κ. Φασούλας προηγείται με 47% έναντι 24% του κ. Αγραπίδη.
H ζωή στην πόλη βελτιώθηκε τα τελευταία χρόνια εκτιμά το 26% των ερωτηθέντων στο Δήμο Πειραιά. 29% εκτιμά ότι χειροτέρεψε, ενώ το 43% ότι παραμένει στάσιμη.
Εντύπωση προκαλεί ότι σε αντίθεση με τους δημότες της Αθήνας, η συντριπτική πλειοψηφία (75,6%) των δημοτών του Πειραιά θέλουν να μείνουν στην πόλη τους και δεν επιθυμούν μετακίνηση στα προάστια και την περιφέρεια.
Γνώμη για το δήμο Πειραιά
Γνώμη για το δήμο Θεσσαλονίκης
Πηγή: skai.gr