Κλείσιμο

Θεοδωρικάκος: Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι

Της Ναντίν Χαρδαλιά 

Νέο προσκλητήριο για την ομόφωνη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων με στόχο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας των πολιτικών δυνάμεων εν μέσω και της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας, απηύθυνε προς το σύνολο των κομμάτων, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την πρώτη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για την επεξεργασία του νομοσχεδίου επί της αρχής, μιλώντας για «ώρα ευθύνης».

Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ισχυρά επιχειρήματα για να πει «ΟΧΙ»

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για ένα «αυτονόητο και δημοκρατικό δικαίωμα» των Ελλήνων του εξωτερικού να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους και έβαλε στο επίκεντρο την αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας την να άρει τις ενστάσεις της, καθώς όπως υποστήριξε τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι βάσιμα και ισχυρά».

«Δεν πιστεύω ότι έχει κανένα λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση να μείνει έξω από τη θετική στήριξη αυτού του νομοσχεδίου», κατέληξε.

Θεοδωρικάκος: Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι

«Σε μια χρονική περίοδο που σοβαροί κίνδυνοι και απειλές πολλαπλασιάζονται για την πατρίδα μας και την υπεράσπιση δικαίων και συμφερόντων μας στην περιοχή μας,  οι έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Οφείλουμε και με τη σημερινή συζήτηση και τις άλλες μέρες στην Επιτροπή και την Ολομέλεια να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Τουλάχιστον σε αυτό το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα ελλήνων σε όλη τη γη», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.

«Ώρα ευθύνης για όλους - Κανείς να μην απουσιάσει απ’ το προσκλητήριο»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κάλεσε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου, τονίζοντας ότι η ομόφωνη ψήφισή του θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας του πολιτικού κόσμου και στοιχειώδους ευαισθησίας απέναντι στον παγκόσμιο ελληνισμό.

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους και ένα προσκλητήριο από το οποίο δεν πρέπει να απουσιάσει καμία πολιτική δύναμη. Γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος και κανένα επιχείρημα», σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.   

Ο ίδιος επανέλαβε πως  παρά την αρχική της πρόταση για επιστολική ψήφο και διευκόλυνση όλων των ελλήνων του εξωτερικού, η κυβέρνηση έκανε συμβιβασμούς για να επιταχυνθεί η συναίνεση για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου τουλάχιστον από 200 βουλευτές. «Κάναμε τα πάντα για να πετύχουμε τις αναγκαίες συγκλίσεις και να γίνει το πρώτο βήμα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr