Θεοδωρικάκος σε ΣΚΑΪ 100,3: Ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει, ενώ η ΝΔ προχωράει μπροστά με μεταρρυθμίσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συστηματικά, επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό, ενώ η ΝΔ προχωράει το μεταρρυθμιστικό έργο της, με στόχο μία σύγχρονη Ελλάδα, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως έμεινε αναπάντητο το εξής κρίσιμο ερώτημα: «Γιατί λίγες μέρες προτού φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και κατήργησε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων ανάμεσα στις ποινές και μείωσε τις ποινές για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης; Τότε δεν αντιλαμβάνονταν ότι αυτό αφορά, προφανέστατα, τη Χρυσή Αυγή, αφού συνεχιζόταν η δίκη της;».

«Νομίζω ότι το ήξεραν, αλλά -κατά πάσα πιθανότητα- έπρεπε να ξοφλήσουν γραμμάτια από το παρελθόν. Είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, την οποία, χθες ο κ. Ραγκούσης, μέσα στις συνδικαλιστικές εξάρσεις του, δεν μπόρεσε να αποκρύψει και γι' αυτό για ακόμη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώθηκε από το σύνολο των κομμάτων», πρόσθεσε ο υπουργός.

Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χθες, στη Βουλή, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε να περάσουν ούτε 24 ώρες, όπου στη χώρα διαμορφώθηκε ένα θετικό ενωτικό κλίμα από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση, και ήρθαν στη Βουλή για να διχάσουν ξανα τους πολίτες». Κι αυτό, για να περάσουν σε δεύτερο πλάνο τις σημαντικές καταγγελίες που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, καθώς «και σε μία προσπάθεια για να σβήσουν από τη μνήμη των Ελλήνων -λες και δεν θυμόμαστε- τι είχε συμβεί στα χρόνια που κυβερνούσε ο κ. Τσίπρας, για τις επιλεκτικές σχέσεις που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή».

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φέρει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είναι υποχρέωση μίας δημοκρατικής κοινωνίας, μίας φιλελεύθερης κοινωνίας, μίας κοινωνίας που θέλει να έχει ένα πολιτισμένο ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας, να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε φασιστική εκδοχή».

Σχολιάζοντας την προχθεσινή παρουσία πολιτικών στελεχών έξω από το Εφετείο, επεσήμανε ότι «πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι αυτός που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή είναι η Δικαιοσύνη. Και η παρουσία οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου έξω από την πόρτα του δικαστηρίου δεν νομίζω ότι ξεπλένει κανέναν από τις ευθύνες του στο παρελθόν για τις επιλεκτικές σχέσεις με τη Χ.Α.», θυμίζοντας ότι «ενώ ο Σταύρος Δήμας ως υποψήφιος Πρόεδρος είχε πει, ξεκάθαρα, ότι αρνείται να αποδεχτεί τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για να εκλεγεί, κάποιοι άλλοι προτίμησαν να έχουν επιλεκτικές σχέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χθες, αυτές τις συμπεριφορές προσπάθησε να μας κάνει να τις ξεχάσουμε.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ελληνική ιθαγένεια, που ψηφίστηκε, χθες, από την Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε πως αφορά στους αλλοδαπούς-αλλογενείς, που έχουν νόμιμες προϋποθέσεις για να γίνουν Έλληνες πολίτες και οι οποίοι, μέχρι σήμερα, στέλνονταν στις Επιτροπές, με αποτέλεσμα να έχουν στοιβαχτεί πάνω από 30.000 αιτήσεις, οι οποίες εξετάζονται σε συνθήκες, που δεν είναι ούτε δίκαιες ούτε αντικειμενικές.

Με τα νέα δεδομένα, όπως εξήγησε ο υπουργός, αυτοί οι άνθρωποι θα κληθούν να αποδείξουν με γραπτές εξετάσεις, αξιοπιστίας πανελλαδικών εξετάσεων, ότι γνωρίζουν, με επάρκεια, την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό πολιτικό σύστημα. «Εκεί που υπάρχει ο υποκειμενισμός των Επιτροπών, θα αντικατασταθεί από ένα δίκαιο, αντικειμενικό σύστημα εξετάσεων… Είναι μεταρρύθμιση που μας φέρνει εκεί που είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, σοβαρές και πολιτισμένες χώρες, που αντιμετωπίζουν το θέμα της υπηκοότητας», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: skai.gr