Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: 340.000 ενεργοί φορολογικά και θα μπορούν να ψηφίσουν

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στους 340.000 ανέρχονται σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών οι έλληνες του εξωτερικού, που είναι φορολογικά ενεργοί και συνεπώς θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους μετά την έγκριση του εφαρμοστικού νόμου από τη Βουλή.

340.000 φορολογικά ενεργοί χωρίς τους κάτω των 30 ετών

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, διευκρίνισε ότι ΑΦΜ διαθέτουν περίπου 407.000 αλλά ενεργή φορολογική δήλωση έχουν οι 340.000, προσθέτοντας ότι σε αυτό τον αριθμό δεν συνυπολογίζονται οι εκλογείς κάτω των 30 ετών που έφυγαν από τη χώρα την τελευταία 10ετία για σπουδές ή εργασία χωρίς να έχουν ΑΦΜ και σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους αρκεί οι γονείς τους έχουν να είναι φορολογικά ενεργοί.

Προσπάθεια για εκλογικά κέντρα πέραν Πρεσβειών - Προξενείων

Ο Υπουργός Εσωτερικών παρέθεσε τα συγκεκριμένα στοιχεία κατά την  ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι θα καταβληθούν προσπάθειες, ώστε ως εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό να λειτουργήσουν κι άλλοι κατάλληλοι χώροι κοντά στις περιοχές που διαμένουν ομογενείς πέραν των Πρεσβειών και των Προξενείων.

Χρειάστηκαν συμβιβασμοί για να γίνει το πρώτο ιστορικό βήμα

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους ομογενειακών Ενώσεων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογράμμισε πως εάν η ΝΔ διέθετε 200 βουλευτές όπως απαιτεί το Σύνταγμα, τότε το νομοσχέδιο θα προέβλεπε τη δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι οι απόδημοι, επαναλαμβάνοντας ότι το τελικό νομοσχέδιο είναι προϊόν συμβιβασμού και πολιτικών συγκλίσεων, με στόχο τη συναίνεση για να γίνει το πρώτο ιστορικό βήμα.

«Απαιτείται ενότητα γιατί η πατρίδα μας απειλείται από κινδύνους»

«Ελπίζω και πιστεύω ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε μια πράξη ενότητας. Απαιτείται μήνυμα ενότητας γιατί η πατρίδα μας απειλείται από σοβαρότατους κινδύνους και πρέπει να είμαστε ενωμένοι», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.  

Πηγή: skai.gr