Θεοδωρικάκος: Επιπλέον 100 περιπολικά στην Αττική - Ενίσχυση με 1.026 νέους αστυνομικούς

Επιπλέον εκατό περιπολικά πλήρως στελεχωμένα θα περιπολούν τις νυχτερινές ώρες στους δρόμους και στις γειτονιές της Αττικής από την 1η Νοεμβρίου, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, ξεκινάει η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων του λεκανοπεδίου με συνολικά 1.026 αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

«Οι πολίτες μας ζητούν ασφάλεια, να είναι και να νιώθουν ασφαλείς και για αυτό ζητούν, και δικαίως, πολύ περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Σήμερα είμαστε εδώ, στην Καλλιθέα, και από δω ανακοινώνουμε ότι από 1η Νοεμβρίου έχουμε τη δυνατότητα πλέον και γίνεται πράξη να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Δώδεκα με έξι τη νύχτα 100 πρόσθετα στελεχωμένα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας θα περιπολούν στις γειτονιές για να συμβάλλουν στο αίσθημα ασφάλειας. Αυτό γίνεται πράξη, διότι από τη Δευτέρα ξεκινάει η πρόσθετη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής με 1.026 άντρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι νέοι αστυνομικοί που θα ενισχύσουν τις αστυνομικές υπηρεσίες, «είναι 306 αγόρια και κορίτσια που τελειώνουν τη Σχολή Αστυφυλάκων και ορκίζονται αυτήν την Κυριακή, οι οποίοι θα διατεθούν -στο σύνολό τους- στα αστυνομικά τμήματα και ένας μικρός αριθμός στα ΜΑΤ και στην Τροχαία, καθώς και 720 δόκιμοι που μέσα στον μήνα, προς το τέλος του μήνα, θα πάνε στα αστυνομικά τμήματα».

Τέλος, συνοψίζοντας, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε: «Χίλιοι είκοσι έξι περισσότεροι άντρες και γυναίκες στα αστυνομικά τμήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Εκατό στελεχωμένες περιπολίες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας. Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια παντού».

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλλιθέας, ενώ θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου και στο δημαρχείο της περιοχής, προκειμένου να καταγράψει προσωπικά τα προβλήματα και να συνομιλήσει με τους αστυνομικούς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η σημερινή περιοδεία του κ. Θεοδωρικάκου εντάσσεται σε μία σειρά επισκέψεων που καθιέρωσε από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του στα αστυνομικά τμήματα, για να ακούσει προσωπικά τα προβλήματα και τα αιτήματα των αστυνομικών και των τοπικών κοινωνιών, ώστε να δρομολογηθούν μέτρα για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Όπως επανέλαβε ο ίδιος, οι επισκέψεις θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ