Κλείσιμο

Θεοδωρικάκoς: Επαφές με Ελληνική Λύση και Μέρα25 για την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ

Με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25, συνεχίστηκαν οι συναντήσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, με στόχο τη διακομματική συναίνεση και διαμόρφωση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ και της διαδικασίας επιλογής προσωπικού στο Δημόσιο.

Μετά την ενημέρωση από τον κ. Θεοδωρικάκου για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, διαπιστώθηκε από τις δηλώσεις των εκπροσώπων των δύο κομμάτων, κοινή αντίληψη με το ΥΠΕΣ για την αναγκαιότητα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της ανεξάρτητης αρχής, με βάση την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη. Η συνάντηση με την εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, ορίστηκε για τις 29 Οκτωβρίου, ενώ το ΚΚΕ ανέφερε ότι θα εκθέσει τις θέσεις του όταν το υπουργείο δημοσιεύσει το νομοσχέδιο.

«Νομίζω ότι υπάρχει πολύ σημαντικό πεδίο κοινών ιδεών και αντιλήψεων. Θα προχωρήσουμε, το επόμενο διάστημα, με τη συγκεκριμενοποίηση του νομοσχεδίου, προκειμένου να πάρουμε και τις τελικές θέσεις των κομμάτων και πιστεύω να προχωρήσουμε με πολύ θετικό τρόπο και με συγκλίσεις ουσιαστικές», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Φανίδη, γενικό διευθυντή της Ελληνικής Λύσης.

Ο τελευταίος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι «ο κ. Θεοδωρικάκος έχει, από ό,τι διαπίστωσα, τις καλύτερες των προθέσεων, προκειμένου να συνδιαμορφωθεί ένα πλαίσιο αναβάθμισης του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να επικρατήσει αυτό το στοιχείο, για το οποίο δημιουργήθηκε το ΑΣΕΠ, η αξιοκρατία δηλαδή.

Και αναμένουμε τις τελικές προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργού. Θα μεταφέρω στον Κυριάκο Βελόπουλο τα όσα συζητήσαμε σήμερα με τον υπουργό, ώστε στην πορεία να προκύψει μία όσο το δυνατό καλύτερη συνεργασία -θέλω να ελπίζω- προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της αναβάθμισης ενός τόσο σημαντικού θεσμού».

Ακολούθησε η συνάντηση με τις βουλευτίνες του «Μέρα25», Φωτεινή Μπακαδήμα και Αγγελική Αδαμοπούλου.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών, έκανε λόγο για μία «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δημιουργική συνάντηση, με πολλές κοινές ιδέες και τη δυνατότητα συγκλίσεων και ενιαίας αντίληψης για το πώς μπορεί να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί το ΑΣΕΠ», καθώς και ότι «υπάρχει πολύ σημαντικό κοινό έδαφος για να ανταποκριθούμε όλοι μαζί στις ανάγκες των νέων ανθρώπων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για αξιοκρατία στο ελληνικό Δημόσιο».

Οι δύο κυρίες, από την πλευρά τους, μίλησαν για μία «πάρα πολύ εποικοδομητική και δημιουργική, πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. υπουργό» και ανέφεραν ότι το κόμμα τους θα καταθέσει γραπτώς τις επιμέρους προτάσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ