Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε εκβιασμό από προπαγανδιστές ψεμάτων του καθεστώτος Ερντογάν

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προστατέψει την εθνική μας κυριαρχία και να βάλει φραγμό στους ωμούς εκβιασμούς του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, μέσω της εργαλειοποίησης των μεταναστών, υπογράμμισε από τη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά σκληρή γλώσσα εναντίον της Άγκυρας και απευθύνοντας έκκληση για εθνική ομοψυχία και αποχή από μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

«Δεν πρόκειται να κουραστεί ούτε ο στρατός, ούτε η αστυνομία, ούτε ο λαός, να φυλάει τα σύνορά του και την εθνική ακεραιότητα. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν προπαγανδιστή ψεμάτων του καθεστώτος Ερντογάν  να τα παραβιάσει. Γνωρίζει όλη η ανθρωπότητα ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας και ότι το καθεστώς Ερντογάν εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους», σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου τους για τους ΟΤΑ και το δημόσιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μιλώντας κι ο ίδιος, μετά τον Υπουργό Ναυτιλίας, για ασύμμετρες απειλές εναντίον της χώρας μας, εξήρε το αίσθημα φιλοξενίας των Ελλήνων, τονίζοντας όμως ότι η κατάσταση όπως έχει εξελιχθεί από την πλευρά της Άγκυρας έχει αλλάξει τα δεδομένα.

«Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ένας λαός φιλόξενος. Δεν ξέρω όμως κανέναν που φιλοξενεί στο σπίτι του, τους εκβιαστές του ή αυτούς που χρησιμοποιούν οι εκβιαστές του. Γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συνωθούνται στα σύνορά μας, δεν είναι κατατρεγμένοι και διωγμένοι πρόσφυγες που έχουν χάσει το σπιτικό τους.

Είναι άνθρωποι που τους χρησιμοποιεί το καθεστώς Ερντογάν.  Κι Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε την απόφαση του Πρωθυπουργού για ουσιαστικό σφράγισμα των συνόρων έναντι μιας μαζικής και προκλητικής απόπειρας παράνομης εισόδου «έκφραση λογικής και υπεύθυνου πατριωτισμού», υποστηρίζοντας ότι αυτή αποδεικνύει πως για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εθνική ασφάλεια και η εθνική ακεραιότητα είναι απόλυτη προτεραιότητα.

Αναφερόμενος, στις αλλαγές που προωθεί στη διαδικασία απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας, όπου πλέον θα απαιτούνται 7 χρόνια έναντι 3 παραμονής στην Ελλάδα για να υποβληθεί αίτηση  από παρανόμως αφιχθέντες,  ο Υπουργός Εσωτερικών, τόνισε πως: «Η αλλαγή γίνεται γιατί η χώρα μας δεν μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός τόπος για λαθρομετανάστες».