Θεοδωρικάκος: Αυτοματοποιημένα θα βγαίνουν οι συντάξεις από τον Ιούνιο 2020

Για έκδοση του 1/3 των συντάξεων  αυτοματοποιημένα ,απο τον Ιούνιο του 2020 έκανε λόγο σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που συμμετείχε  το πρωί σε σύσκεψη για το θέμα με τους Υπουργούς Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κος Θεοδωρικάκος επικαλούμενος και το Γιάννη Βρούτση ,πρόσθεσε ότι ένα χρόνο μετά ,τον Ιούνιο του 21, το 90%  των συντάξεων θα εκδίδεται αυτοματοποιημένα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των Δήμων που θα κατατεθεί την ερχόμενη Εβδομάδα στη Βουλή διευκρίνισε ότι θα δίνει το δικαίωμα στην παράταξη του Δήμαρχου να έχει πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή και την ποιότητα ζωής έστω καϊσί με μια ψήφο.

 Ο κ Θεωδορικάκος τόνισε οτι η κυβέρνηση φέρνει ταχύτατα στη Βουλή τρία βασικά νομοσχέδια πράγμα του σημαίνει ότι ο Κυριακός Μητσοτάκης ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος.

Χαρακτήρισε επίσης αστεία οπουδήποτε κριτή για καθυστέρηση, όταν η κυβέρνηση  έχει καταθέσει τρία βασικά νομοσχέδια.

Εντωμεταξύ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι για πρώτη φορά μετά από τεσσερισήμισι χρόνια, κατατίθεται μείζον νομοσχέδιο , όπως αυτό για το επιτελικό κράτος, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία.

Επιπλέον,  χωρίς  καμία απολύτως νομική επεξεργασία από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Πηγή: skai.gr