Κλείσιμο

Θεοδωρικάκος: Άδειες ειδικού σκοπού και το Πάσχα στο Δημόσιο

Και το Πάσχα θα συνεχιστούν οι άδειες ειδικού σκοπού για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά έως 15 ετών άσχετα αν αυτή την περίοδο τα σχολεία είναι κλειστά, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση «στον οικονομικό Αρμαγεδδώνα» που βιώνουμε κάνει τα πάντα για να προστατεύσει επιχειρήσεις και εργαζομένους και χαρακτήρισε «ανεύθυνο» όποιο συζητά μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.

«Δεν θεωρώ σοβαρό στις 2 Απριλίου να συζητάμε τι θα κάνουμε από δημοσιονομικής πολιτικής για κάτι που θα γίνει μετά από 2, 5, 8 μήνες, διότι κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό», υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για τον εορτασμό του Πάσχα ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι θα πρέπει να μείνουμε όλοι στο σπίτι προκειμένου να μην μεταφέρουμε τον ιό σε όλη την περιφέρεια. 

«Σε γενικές γραμμές, το πολιτικό σύστημα έχει δείξει υπεύθυνη συμπεριφορά σε ό,τι αφορά την κρίση κορονοϊού και έτσι πρέπει να συνεχίσει. Αυτή η κρίση δεν αφήνει περιθώριο για πολιτικές σκοπιμότητες. Ο σκοπός είναι ένας: να αντέξει το σύστημα υγείας και να είμαστε εδώ όλη την επόμενη ημέρα», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Παράλληλα σημείωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών παρέχει 12 εκατ. ευρώ επιχορήγηση σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας για την σίτιση των απόρων.