Θεοδωράκης: Σημασία έχει να παραμένεις όρθιος παρά τα χτυπήματα

«Το  Ποτάμι  είναι εδώ για να διεκδικήσει μια Ελλάδα αλλιώς. Μακριά από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και μακριά από τις συντηρητικές επιλογές των υπουργών του παρελθόντος», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την κοινή συνεδρίαση στη Βουλή, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του Κινήματος, δίνοντας έτσι και το πολιτικό στίγμα του Ποταμιού εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαίου.

Αναλυτικά ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε:

«Στη ζωή δεν έχει σημασία πόσες φορές πέφτεις, αλλά πόσες φορές σηκώνεσαι. Και στην πολιτική έχει σημασία γιατί σηκώνεσαι, γιατί παραμένεις όρθιος παρά τα χτυπήματα. Το Ποτάμι, λοιπόν, είναι εδώ για να διεκδικήσει μια Ελλάδα αλλιώς. Μακριά από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και μακριά από τις συντηρητικές επιλογές των υπουργών του παρελθόντος.Αλήθειες μόνο με τόλμη και συνέπεια για την Αναγέννηση της πολιτικής, για την Αναγέννηση της Ελλάδας, για την Αναγέννηση της Ευρώπης».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήματα δημοσιογράφων, δήλωσε:

Για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης 

Για μας είναι ξεκάθαρo. Είμαστε στην αντιπολίτευση και δεν θα αλλάξουμε στρατόπεδο. Καταψηφίζουμε λοιπόν την κυβέρνηση, ψηφίζουμε μόνο ότι θεωρούμε σημαντικό για τους πολίτες για την κοινωνία. Θα μας δοθεί η δυνατότητα στα επιμέρους νομοσχέδια να επαναλάβουμε την σύγχρονη πολιτική  άποψη της πολιτικής. Ό,τι είναι χρήσιμο το ψηφίζουμε. Ό,τι είναι κομματικό, εξυπηρετεί συμφέροντα και συντεχνίες καταψηφίζεται από το Ποτάμι.

Για το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας

Να δούμε τι ακριβώς είναι αυτό, περιμένουμε τα μέτρα, έχουμε πει ότι υπάρχουν εκεί πολλές και από τις προτάσεις που το Ποτάμι έχει καταθέσει. Αυτό που μας ενοχλεί, είναι ότι τα μέτρα, οι παροχές, όπως τις λέτε, εμφανίζονται σαν το χαρτί του χαρτοπαίχτη, πριν την προεκλογική μάχη. Είναι λάθος. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε με πολύ σοβαρότητα τις ανάγκες της κοινωνίας και να μη μοιράζουμε τα δώρα λες και είναι προεκλογικές παροχές ενός ηγέτη.

Για τις 120 δόσεις

Νομίζω, ότι δεν υπάρχει Έλληνας που είναι αντίθετος με το να βγάλουμε την ασφυξία από την αγορά. Οι 120 δόσεις είναι μία απαραίτητη προσπάθεια - ελπίζουμε η τελευταία - για να ελαφρυνθούν οι πολίτες από τα χρέη τους.

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο – την πρώτη μετά την ανασυγκρότηση της - συμμετείχαν οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Νίκος Νυφούδης, οι δύο ευρωβουλευτές Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος και η εκπρόσωπος του κόμματος Κατερίνα Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr