Θεοδωράκης: Μόνο τα παιδιά στην Κουμουνδούρου περνάνε μια χαρά

«Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με αυτή την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας έχει διαψεύσει τις ελπίδες όλου του κόσμου, όχι μόνο των ανθρώπων που δεν τον ψήφισαν, και αυτό είναι το σημαντικό. Υπάρχει συνεχόμενη διαμαρτυρία του κόσμου γιατί τίποτα δεν πάει καλά -πέρα από τα παιδιά στην Κουμουνδούρου που περνάνε μια χαρά. Όλοι οι υπόλοιποι περνάνε άσχημα» είπε αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Απαντώντας στο ερώτημα του Γιώργου Αυτιά σχετικά με το κάλεσμα συνεργασίας του Αρχηγού της ΝΔ κ. Μητσοτάκη η απάντηση του ήταν: «Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις με προοδευτική κεντρώα κατεύθυνση. Όχι συντηρητικές δεξιές λύσεις αλλά λύσεις κεντρώες, λύσεις λογικής, λύσεις προοδευτικές. Οι λύσεις των άκρων δεν έχουν βοηθήσει τη χώρα».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε εάν μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση αλλαγής για την κοινωνία».O επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε παράλληλα στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ λέγοντας: «Η κυβέρνηση λέει ότι δεν είναι τίποτα να πας από το 23% στο 24% στο ΦΠΑ. Θυμάστε τον Πύρρο Δήμα; Σήκωνε κάποια συγκεκριμένα κιλά. Ένας αρσιβαρίστας σήμερα σηκώνει 300 κιλά. Μπορεί να σηκώσει 301 κιλά; Δεν μπορεί να σηκώσει ένα κιλό παραπάνω, όπως δεν μπορεί να σηκώσει 1% παραπάνω στον ΦΠΑ η ελληνική κοινωνία».Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών τόνισε: «Ποιον απειλεί ο κ. Τσίπρας; Απειλεί τον ελληνικό λαό; Γιατί εγώ έτσι το εκλαμβάνω. Λέει πρέπει να πάρω δύσκολα μετρά οπότε να μου πουν οι βουλευτές μου ότι θα τα ψηφίσουν γιατί αλλιώς μπορεί να πάμε σε εκλογές και να χάσουν τις έδρες τους. Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές πριν γίνει η αξιολόγηση. Με κανέναν τρόπο. Τα 5,7 δις. € που είναι να πάρουμε μας είναι απαραίτητα, άρα δεν μπορεί να παίξει κανείς, με αυτή τη συμφωνία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε και για την εκστρατεία του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και όμως υπάρχει άλλη λύση!» υπογραμμίζοντας ότι: «Η μόνη λύση είναι να κόψουμε τις σπατάλες» και προσέθεσε: «Είναι πολύ πιο εύκολο πάντα να προσθέτεις ένα φόρο, παρά να κόβεις μια σπατάλη. Γιατί κόβοντας μια σπατάλη δυσαρεστείς κάποιον. Δυσαρεστείς κάποια δικά σου παιδιά».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη:


«Είναι πρόβλημα το ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να είναι παρόντες στα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα του τόπου. Πρέπει να πάνε να δουν τι γίνεται στα χωριά, τα νησιά και στις λαϊκές συνοικίες. Δεν μπορούν να πάνε όμως γιατί έχουν δώσει πολλές ψεύτικες υποσχέσεις και όταν έχεις κάνει κάτι τέτοιο ο κόσμος θυμώνει μαζί σου. Ο λαϊκισμός έχει το τίμημά του».«Φόρους πληρώνουν τα γνωστά υποζύγια. Δεν πληρώνουν οι φοροφυγάδες, δεν πληρώνουν αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω, δεν πληρώνουν αυτοί που έχουν τρόπο να ξεφεύγουν πάντα. Πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, η μεσαία τάξη, την οποία λιώνει ο κύριος Τσίπρας».

«Η μόνη λύση είναι να κόψουμε τις σπατάλες. Υπάρχουν προτάσεις για πολύ μικρά και πολλά μεγάλα. Έχουμε βάλει σε ένα χαρτί και τα μικρά και τα μεγάλα. Τι σπαταλάμε για ενοίκια; Το ελληνικό δημόσιο σπαταλάει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια για ενοίκια, ενώ τα κτίριά του τα λυμαίνονται κάποιοι με φτηνά ενοίκια. Έχουμε φτιάξει, με μια επιστημονική ομάδα, μια τεκμηρίωση για το πως η χώρα μπορεί να εξοικονομήσει 3,5 δισεκατομμύρια».«Υπάρχουν στο δημόσιο μερικοί άχρηστοι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί. Αυτοί πρέπει να φύγουν τρέχοντας, και αύριο.
Από εκεί και πέρα, πρέπει να αξιοποιηθεί ο δημόσιος υπάλληλος. Πρέπει να αξιοποιηθεί το παιδί που θέλει να μπει και να κάνει κάτι σημαντικό και όχι το παιδί της Κουμουνδούρου».

«Η κοινωνία έχει ανάγκη από εναλλακτικές λύσεις γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Και στα οικονομικά μεγέθη και στα εθνικά θέματα έχει αποτύχει. Περιμένουμε την αξιολόγηση, περιμένουμε να μπουν τα λεφτά που μας έχουν υποσχεθεί οι εταίροι μας στα ταμεία. Από εκεί και πέρα πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις».

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Και δεν είναι κάτι που λέει το Ποτάμι, είναι κάτι που λέει όλος ο κόσμος. Σε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις ο κόσμος ψάχνει για αρχηγό, ψάχνει για κόμματα που θα συνεργαστούν και εμείς πρέπει να είμαστε παρόντες με προτάσεις, με συμφωνία επί των αλλαγών, με συμφωνία επί των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στη χώρα και όχι βέβαια για να βολευτούμε ή για να βολευτούν οι βουλευτές μας».
Πηγή: skai.gr