Θα υπάρξει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία

Την εκτίμηση του ότι θα υπάρξει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία εκφράζει μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο προέδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής.

Σε διαφορετική περίπτωση, πιστεύει ότι ο πολιτικός κόσμος έχει χρέος να βρεθεί λύση ώστε να μην παραδοθεί η χώρα στην ακυβερνησία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης διευκρινίζει ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, εάν το κόμμα του μπει στη Βουλή, θα συζητήσουμε τίμια με το όποιο πρώτο κόμμα, με βάση τις αρχές μας και τις προγραμματικές συγκλήσεις.

Εξάλλου, ο Στέλιος Παπαθεμελής υπογραμμίζει ότι κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσουν οι κυβερνήσεις συνεργασίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης τονίζει ότι ούτε το κόμμα του έχει κάποια σχέση με το ΛΑΟΣ, ούτε ο ίδιος την ίδια πορεία ή τις ίδιες ιδέες με τον Γ. Καρατζαφέρη.

Δεν συμμεριζόμαστε  την ποικιλία των πεποιθήσεων του ΛΑΟΣ. Για παράδειγμα, υποστηρίζει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, κάτι που απορρίπτει η ορθόδοξη εκκλησία λέει.

Απαντώντας στην κριτική περί πατριωτισμού, ο Στ. Παπαθεμελής επισημαίνει ότι πρόκειται για μικροκομματική κριτική. Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου και δεν μισώ τις πατρίδες των άλλων. Κάποιοι επιχειρούν να μεταβάλλουν τον πατριωτισμό σε ποινικό αδίκημα, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω.
Πηγή: skai.gr