"Θα κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες μας"

Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή σε όλους τους τομείς, οικονομία, εκαπίδευση, κοινωνικό κράτος, και αυτές οι αλλαγές υπηρετούνται από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ τόνισε μιλώντας στο δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη, ο υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υποψήφιος βουλευτής απάντησε στις ερωτήσεις του ΣΚΑΪ.gr αλλά και των χρηστών, στα πλαίσια του διαδραστικού διαλόγου πολιτών – πολιτικών, μέσα από το ΣΚΑΪ.gr.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής εκφράζεται χωρίς επιχειρήματα και τόνισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να εξοικονομήσει πόρους από αναίτιες σπατάλες. Είπε μάλιστα, ότι η ΝΔ τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει δεκάδες επιτροπές και φορείς, όπου «διάφοροι κομματικοί απολάμβαναν μεγάλες αμοιβές».

Είπε ακόμα ότι στόχος είναι να κινηθεί ξανά η αγορά και να γίνουν αισιόδοξοι οι έλληνες καταναλωτές.

Για την πάταξη της φοροδιαφυγής είπε ότι χρειάζεται πολιτική βούληση, σχέδιο και ικανά στελέχη, κάτι που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ.

Επεσήμανε ότι δε θα αυξηθεί η φορολογία στις εταιρίες, αλλά στα μερίσματα των μετόχων και τόνισε ότι οι «έχοντες» θα φορολογηθούν αναλογικά.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου είναι το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, που θέλει να παλέψει τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Σχετικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο είπε ότι το ΠΑΣΟΚ προέβη σε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και υπογράμμισε ότι εφόσον κερδίσουν τις εκλογές δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν τις δεκάδες χιλιάδες παράνομες – όπως τις χαρακτήρισε συμβάσεις Stage που έγιναν στο δημόσιο

Τόνισε ακόμα ότι θα διευκολυνθεί η συναλλαγή με το Δημόσιο για τους επιχειρηματίες και οι συναλλαγές θα περνάνε από μία υπηρεσία. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι το θέμα της μετανάστευσης χρείζει ιδιαίτερης προσοχής και τόνισε ότι το συνολικό φαινόμενο της εγκληματικότητας δεν οφείλεται στους μετανάστες. Υπογράμμισε πάντως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ευρώπης. Είπε ακόμα ότι οι νόμιμοι μετανάστες πρέπει να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι έλληνες πολίτες.

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι από την κυβέρνηση της ΝΔ έλλειπε το οργανωμένο σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής και τα σώματα ασφαλείας παρουσίαζαν διάλυση. Για αυτό, είπε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ είναι να αποκαταστήσει τη σχέση αστυνομίας πολιτών.

Για το πυροσβεστικό σώμα, τόνισε ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και επεσήμανε ότι οι εθελοντές δασοπυροσβέστες μπορούν να συμβάλλουν πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης επικοινωνίας, αλλά τόνισε ότι πρέπει να είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τα μπλογκς. 

Η επόμενη συνέντευξη είναι την Τετάρτη 23/09 με τον υποψήφιο βουλευτή Β΄Αθηνών με το ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή.

Για να συμμετάσχετε στο διαδραστικό διάλογο με τους πολιτικούς, επιλέξτε τον πολιτικό που θέλετε να ρωτήσετε, κάνοντας κλικ στα παρακάτω λινκ. Γράψτε τα στοιχεία σας και θέσετε τα ερωτήματά ή τα σχόλια σας.

Λάβετε από ΤΩΡΑ θέση στον ιστότοπο του ΣΚΑΪ.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου
Σπύρος Χαλβατζής
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΚΚΕ.
 

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου
Φώτης Κουβέλης
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΣΥΡΙΖΑ.
 


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
Αθανάσιος Πλεύρης
Υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθηνών - ΛΑΟΣ.
 


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου
Παναγιώτης Λαφαζάνης 
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Πειραιώς - ΣΥΡΙΖΑ.
 


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
Γιάννης Παπαθανασίου  
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΝΔ.

Πηγή: skai.gr