Κλείσιμο

Τασούλας σε ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολική ψήφος είναι προστασία υγείας και κύρους όχι νοθεία

Ως τη μοναδική μέθοδο,  που στην κρίσιμη συγκυρία της πανδημίας, μπορεί να προστατεύσει ταυτόχρονα την υγεία, την ψήφο των βουλευτών, αλλά και το κύρος του αποτελέσματος μίας ονομαστικής ψηφοφορίας, υπεραμύνθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής της δυνατότητας των βουλευτών να συμμετάσχουν σε ονομαστικές ψηφοφορίες και με επιστολική ψήφο πλην της φυσικής παρουσίας, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Ραγκούση για μεθοδεύσεις νόθευσης της ψήφου, εξαιτίας της οποίας η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε την αποχή από τις ονομαστικές ψηφοφορίες.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας επέμεινε ότι η διαδικασία ψήφισης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που χρησιμοποιείται για τις ομιλίες των βουλευτών σε νομοσχέδια, δοκιμάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή 70 υπαλλήλων και στελεχών της Βουλής και αποδείχτηκε εξαιρετικά επισφαλής.

« Ένας συνάδελφος να μην μπορέσει να ψηφίσει τεχνολογικά υπονομεύεται το κύρος όλης της ψηφοφορίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Ο τρόπος της επιστολικής μπορεί να  μην είναι τεχνολογικά προηγμένος, να είναι αραμπάς αλλά δεν νοθεύει την ψηφοφορία. Την εξασφαλίζει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Είναι προστατευτικό και της υγείας σας και της γνώμης σας».

Πηγή: skai.gr