Τασούλας: Να αγοράσει η ΕΕ φυσικό αέριο, όπως αγόρασε εμβόλια

Την αγορά από την Ευρώπη φυσικού αερίου, με τον ίδιο τρόπο που προμηθεύτηκε εμβόλια και φάρμακα για τον Κορωνοϊό, προτείνει η Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες, όπως αποκάλυψε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης Συνδιάσκεψης των Προέδρων Κοινοβουλίων των Χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Υπάρχει ανάγκη μετατροπής των διαβουλεύσεων και των αποφάσεων σε δράση είπε ο κ. Τασούλας και τόνισε: "το παράδειγμα της κοινής αγοράς φαρμάκων και κυρίως εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα παράδειγμα κοινής δράσης. Στη σύνοδο κορυφής θα προτείνουμε ως χώρα με τη συμπαράσταση κι άλλων χωρών κοινή δράση για αγορά φυσικού αερίου από όλη την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της επικείμενης ενεργειακής κρίσης και διανομή με βάση τα ίδια πληθυσμιακά κριτήρια. Είναι καιρός για δράση και τα Κοινοβούλια θα υποστηρίξουν κάθε δράση που θα προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον". 

 «Όχι στις απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας, ναι στον εμβολιασμό»

Οι θεωρίες συνωμοσίας υπονομεύουν την επιστροφή στην κανονικότητα επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τους παριστάμενους 47 Προέδρους Κοινοβουλίων χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης λέγοντας τους "το θέμα της επανόδου στην κανονικότητα απαντάται με τη σημερινή σας παρουσία. Υπάρχει επάνοδος στην κανονικότητα και το κλειδί είναι η ολοκλήρωση του εμβολιασμού, χωρίς κανέναν δισταγμό και καμία επιφύλαξη ούτε υποταγή στις απίστευτες συνωμοτικές θεωρίες οι οποίες υπονομεύουν την επιστροφή στην κανονικότητα". 

Αναφερόμενος στη λειτουργία των Κοινοβουλίων την περίοδο της πανδημίας ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είπε ότι με συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ των Προέδρων και βλέποντας ο ένας τι κάνει ο άλλος διαφυλάχτηκαν και οι δημοκρατικές λειτουργίες και οι υγειονομικές απαιτήσεις. "Στην αρχή υπήρξαμε αμήχανοι αλλά δεν υπήρξαμε απροσάρμοστοι. Αντιδράσαμε γρήγορα δίνοντας το παράδειγμα της συνεχούς κοινοβουλευτικής δράσης", υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Τασούλας αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε με κάθε προσοχή η Ελληνική Βουλή.       

Πηγή: skai.gr