Ταμείο αλληλεγγύης

Ταμείο αλληλεγγύης
Ειδικό ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης, προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή από τον υπουργό Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη.

Εντάσσονται όσοι έχουν συμπληρώσει το 50στό έτος της ηλικίας τους, εργάζονταν σε επιχείρηση που ανήκει σε φθίνοντα κλάδο της οικονομίας και βρίσκονται σε περιοχές όπου το ποσοστό ανεργίας είναι διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου.

Προβλέπεται επίσης η αναπροσαρμογή του επιδόματος ανεργίας, το οποίο από τον Ιανουάριο αυξάνεται στα 350 ευρώ από 311 που είναι σήμερα και θα δοθεί αναδρομικά.

Από το Μάϊο θα φθάσει στα 367 ευρώ και από την αρχή του επόμενου έτους στα 404 ευρώ .

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ. Η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, έκανε λόγο για "προεκλογικό νομοσχέδιο" και για "ρουσφετολογική επιχείρηση νομιμοποίησης ανεξέλεγκτων υπουργικών εξυπηρετήσεων".

Όπως επισήμανε, με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι εργοδότες, κατά προτεραιότητα, έναντι των ανέργων, με την απαλλαγή τους από τις υποχρεώσεις τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ όλα τα κρίσιμα θέματα (ένταξη περιοχών, κριτήρια υπαγωγής των ανέργων, πηγές χρηματοδότησης) βρίσκονται σε πλήρη ασάφεια και παραπέμπονται στην ανέλεγκτη δικαιοδοσία του υπουργού.
Πηγή: skai.gr