Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας (upd)

Στην υψηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων αλλά και στην επόμενη μέρα επικεντρώνονται οι δηλώσεις των υποψήφιων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Έμφαση στην ενότητα που θα πρέπει να επικρατήσει, όποιος υποψήφιος κι αν κερίδισει, έδωσε πριν ρίξει την ψήφο του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι το βράδυ «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», αλλά ο μόνος μεγάλος νικητής είναι η ίδια η Νέα Δημοκρατία.

Σημείωσε πως η παράταξη θα πρέπει να κινηθεί προς το μέλλον με «αισιοδοξία» και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών ώστε να γίνει «κυρίαρχη δύναμη» στο πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαιρέτισε τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή προέδρου, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που συνέβαλαν στο να ξεπεραστεί η «τεχνική αστοχία» που ανέβαλε τις κάλπες πριν λίγες εβδομάδες.

Η Νέα Δημοκρατία θα βγει «ενωμένη» αλλά και «ανανεωμένη» από την εκλογική διαδικασία, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε στην Κηφισιά, προβλέποντας πως το 2016 θα είναι «πολύ καλή χρονιά» για το κόμμα.

Όπως και οι ανθυποψήφιοί του, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε τη «μαζική προσέλευση» των υποστηρικτών του κόμματος, απευθύνοντας και προσωπική έκκληση στους πολίτες να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Τόνισε ότι οι εκλογές της ΝΔ δεν έχουν σημασία μόνο για το ίδιο το κόμμα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, η οποία «χρειάζεται μία αξιόπιστη και δυνατή κεντροδεξιά παράταξη».

«Αύριο ενωμένοι και ισχυροί θα φτιάξουμε την παράταξη που ονειρευόμαστε», δήλωσε πριν ψηφίσει στο Περιστέρι ο Άδωνις Γεωργιάδης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην «πολύ μεγάλη» συμμετοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι η ανταπόκριση των ψηφοφόρων «ξεπερνά κάθε προσδοκία» και αυτό σημαίνει πως «ο κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθειά μας» τα φτιάξουμε μια μεγάλη κεντροδεξιά δύναμη που θα «βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων».

«Σήμερα γυρίζουμε σελίδα» και «αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λίγη ώρα αφού έριξε την ψήφο του στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πως η ΝΔ του μέλλοντος θα πρέπει να είναι ένα κόμμα που θα συνομιλεί με την κοινωνία και θα λειτουργεί ως σύγχρονη ευρωπαϊκή παράταξη της κεντροδεξιάς, μία δύναμη η οποία θα μπορεί «σύντομα να απαλλάξει τη χώρα» από τη σημερινή «επικίνδυνη κυβέρνηση».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην γεγονός ότι έχει λάβει μηνύματα υψηλής συμμετοχής ψηφοφόρων σε ολόκληρη την επικράτεια, σημειώνοντας πως οι Νεοδημοκράτες οι φίλοι και οι υποστηρικτές της ΝΔ αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους.

«Η ενότητα είναι η δύναμή μας», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ σε εκλογικό τμήμα στην Κηφισιά.
«Η ενότητα είναι μεγάλη προϋπόθεση για να μπει τέλος σε αυτή την αδίστακτη και ανίκανη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Μήνυμα ενότητας έστειλε το πρωί, αφού ψήφισε στην Κρήτη, ο μεταβατικός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης. Χωρίς να προβεί σε δηλώσεις έριξε την ψήφο του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Πηγή: skai.gr