Τα μηνύματα πολιτικών για ημέρα Μνήμης θυματων Ολοκαυτώματος

Τον δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ υποδέχθηκε σήμερα, παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Είναι χαρά μου αυτή την τόσο συμβολική και ξεχωριστή ημέρα να υποδέχομαι τον πρώτο Εβραίο δήμαρχο στην πατρίδα μας», είπε ο πρωθυπουργός καλωσορίζοντας τον κ. Ελισάφ. 

«Ευχαριστώ πάρα πολύ. Κύριε πρόεδρε είναι ύψιστη τιμή για εμένα και την πόλη και την κοινότητα με όλο αυτό το έργο», απάντησε ο δήμαρχος Ιωαννιτών.

Κατά τη συζήτηση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στα οποία περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εβραίοι, οι οποίοι καταδιώχθηκαν και εξολοθρεύθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Ο κ. Ελισάφ ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιστορία των ισραηλιτικών κοινοτήτων της Ηπείρου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε όσους επέζησαν της θηριωδίας των Ναζί, ανάμεσά τους και η 97χρονη σήμερα θεία του, Χρυσούλα Ελιασά.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίσκεψή του, τον περασμένο Ιούνιο, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, στην Ιερουσαλήμ, όπου στις πλάκες των Δίκαιων των Εθνών βρίσκεται χαραγμένο και το όνομα της Ευαγγελίας Γεωργιάδου, αδελφής της γιαγιάς του, η οποία συγκαταλέγεται στους δεκάδες Έλληνες που με πράξεις μεγάλης γενναιότητας διέσωσαν εβραίους.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα από το 2005 αποτελεί πλήρες μέλος της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και έχει αναλάβει, με τη Διακήρυξη της Στοκχόλμης, να διατηρήσει στη συλλογική μνήμη τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Φέτος μάλιστα, η χώρα μας αναλαμβάνει για πρώτη φορά την προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας.

Κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ελισάφ, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες του Δήμου Ιωαννιτών, μεταξύ των οποίων και η συγκέντρωση και συστέγαση όλων των δημοτικών υπηρεσιών σε ένα παλιό κτίριο του πανεπιστημίου της πόλης, το οποίο σήμερα ανήκει στην ΕΤΑΔ. Στόχος είναι, όπως είπε ο κ. Ελισάφ, αν παραχωρηθεί στον Δήμο, να ανακατασκευαστεί για να γίνει το νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ελισάφ συζήτησαν και το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας, με τον πρωθυπουργό να δίνει συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η έξαρση του ιού από τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Μητσοτάκης για σημερινή ημέρα Μνήμης θυματων Ολοκαυτώματος: «Στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε η ίδια η φύση του ανθρώπου»

«Στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε η ελευθερία, η λογική, η αξιοπρέπεια. Η ίδια η φύση του ανθρώπου» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους Έλληνες εβραίους θύματα των Ναζί, και κάλεσε σε συνεχή επαγρύπνηση και δράση ενάντια στο «Απόλυτο Κακό».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα:

«Τιμούμε τη μνήμη των Εβραίων και ιδιαίτερα των συμπατριωτών μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Η μνήμη γίνεται συνεχής επαγρύπνηση και δράση ενάντια στο Απόλυτο Κακό».

Σακελλαροπούλου: Το Ολοκαύτωμα μας αφορά όλους, όχι μόνο τον εβραϊκό λαό

«Το Ολοκαύτωμα είναι η πιο ακραία εκδήλωση του κακού στην ανθρώπινη ιστορία και η πιο οδυνηρή κληρονομιά του εικοστού αιώνα», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την κατάθεση στεφάνου, νωρίτερα σήμερα, στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων, τιμώντας την Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Στη δήλωσή της η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «με δέος, σεβασμό και βαθιά συγκίνηση απέτισα σήμερα τιμή στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος» και έκανε λόγο για «ένα αποτρόπαιο έγκλημα εναντίον εκατομμυρίων αθώων, που εξοντώθηκαν όχι για κάτι που έκαναν, αλλά γι' αυτό που ήταν, για τη φυλετική τους ταυτότητα. Μια γενοκτονία εκτελεσμένη με τη μεγαλύτερη ψυχρότητα και συστηματικότητα».

Επεσήμανε, επίσης, ότι «το Ολοκαύτωμα μας αφορά όλους, όχι μόνο τον εβραϊκό λαό» και πρόσθεσε ότι «θέτει συνεχώς σε δοκιμασία την ιστορική μας συνείδηση, την ηθική μας συνείδηση. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο απέναντι στη βαρβαρότητα».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «η καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, η θωράκιση απέναντι στη ρητορική του μίσους και η επαγρύπνηση για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξίας, είναι το ανάχωμά μας στην επέλαση του κακού».

Ηχηρό μήνυμα «Ποτέ Ξανά» στην κατάθεση στεφάνων για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Το ηχηρό μήνυμα «Ποτέ Ξανά» και η φράση «We Remember» (Θυμόμαστε) εστάλησαν το πρωί κατά την κατάθεση στεφάνων που έγινε στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία του κοινού και αντιπροσωπείας αξιωματικών του Γ' Σώματος Στρατού, με μόνη συμμετοχή των απολύτως απαραίτητων θεσμικών παραγόντων.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στην εκδήλωση, δήλωσε πως «προκαλούν δέος και συγκλονισμό τα γεγονότα που φέρνουμε σήμερα στη μνήμη μας» και πρόσθεσε: «έχουν ήδη καταγραφεί με τα πιο μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα όχι μόνο της ιστορίας των απανταχού Εβραίων, αλλά και της δικής μας ιστορίας. Είναι η ιστορία των Εβραίων αδελφών μας. Η ιστορία που θυμίζει τι σημαίνει φασισμός, ναζισμός, ολοκληρωτισμός. Και ενώνει τη φωνή σε μία και μόνο φράση: Ποτέ Ξανά».

Ο περιφειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέφερε, από την πλευρά του, πως «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά σήμερα τα θύματα τη μνήμη των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος και ταυτόχρονα εκπέμπουμε ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα προς όλους: “ Ποτέ Ξανά”». 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογράμμισε πως «το “ Ποτέ Ξανά” είναι κάτι παραπάνω από μια δήλωση” και σημείωσε: «Είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια θέση και από μια στάση ζωής. Είναι μια ιερή δέσμευση όλων μας απέναντι σε αυτή τη θηριωδία: να μη συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία, να μη συμβεί ποτέ στον τόπο μας. Θα είναι μια διαρκής κατάθεση ζωής από όλους μας».

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως όταν ο ρωσικός στρατός μπήκε στο Αουσβιτς «συνάντησε σκιές ανθρώπων, πτώματα, στάχτες» κι «εκεί συνειδητοποίησαν όλοι το μέγεθος του εγκλήματος που έγινε από τους Ναζί ενάντια στους Εβραίους».

Ο κ.Σαλτιέλ, αντιπρόεδρος επίσης του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, στάθηκε ακόμη στο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη έχασε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης το 97% των Εβραίων πολιτών της και συμπλήρωσε: «Οι νέοι πρέπει να μάθουν. Να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και να αντιδράσουμε σε παρόμοια γεγονότα. Το “ Ποτέ Ξανά” δεν πρέπει να είναι μόνο δύο λόγια».

«“ Ποτέ Ξανά” δεν πρέπει να ξεχνάμε, ποτέ ξανά δεν πρέπει να συμβούν αυτά που συνέβησαν», δήλωσε, από τη μεριά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Κεραμέως για Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

«Με όπλο μας τη γνώση, διατηρώντας την ιστορική μνήμη και διασφαλίζοντας την ενδελεχή μελέτη και διδασκαλία των γεγονότων του Ολοκαυτώματος, μεριμνούμε ώστε να μη μείνει ποτέ ξανά καμία χαραμάδα ανοιχτή που θα επιτρέψει οποιαδήποτε έκφανση φασισμού, ναζισμού, αντισημιτισμού, μισαλλοδοξίας» ανέφερε σε ανάρτηση της στο facebook, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Βαρβιτσιώτης για την Ημέρα Μνήμης θυμάτων Ολοκαυτώματος: "Ποτέ Ξανά!"

Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην εκδήλωση Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, που πραγματοποιήθηκε με την κατάθεση στεφάνου της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο θυμάτων του Ολοκαυτώματος στον Κεραμεικό, παρών ήταν και ο Ισαάκ Μιζάν, ένας εκ των τελευταίων επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Με αφορμή την Ήμερα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook:

«Ισαάκ Μιζάν, αριθμός βραχίονα 182641, 'Αουσβιτς. Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος που μας συγκινεί με την παρουσία του και μας θυμίζει ότι η ναζιστική θηριωδία δεν είναι μία απλή ιστορία αλλά μια ζωντανή μνήμη».

«Τιμώντας την μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος και των περίπου 60.000 Ελλήνων θυμάτων οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη τους και να υπηρετούμε πιστά την προσταγή Ποτέ Ξανά», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα φέτος αναλαμβάνει την προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος IHRA και οφείλει να συνεχίσει έμπρακτα να καταπολεμά τον αντισημιτισμό».

Θεοδωρικάκος για Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

«Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος η σημερινή. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε #ποτέ αυτή τη φρίκη. Η #κοινωνία με ενότητα  δίνει  τη μάχη εναντίον της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού. #WeRemember» ανέφερε σε ανάρτηση του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος,

Πάιατ: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την ελληνική προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος

Τη δέσμευση του αμερικανικού λαού για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας σε όλες τις μορφές, εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρέσβης εξέπεμψε το μήνυμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη φετινή προεδρία της Ελλάδας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA). Επίσης, διατύπωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνεργαστούν με την Ελλάδα και την IHRA για την καταπολέμηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος και του αντισημιτισμού, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, ενός μουσείου παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο θα «αφηγείται» την ιστορία των δεκάδων χιλιάδων Εβραίων της Θεσσαλονίκης που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Ειδική αναφορά έκανε ο Τζέφρι Πάιατ στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης. Σημείωσε πως η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη ήταν το "σπίτι" μιας από τις πιο ζωντανές εβραϊκες κοινότητες στην Ευρώπη και προσέθεσε: «Μέχρι το Ολοκαύτωμα, η Θεσσαλονίκη σωστά αποκαλούνταν η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων. Οι Έλληνες Εβραίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πλούσιας ιστορίας της Ελλάδας και θα αποτελέσουν βασικό μέρος του μέλλοντός της».

Περαιτέρω, ο κ. Πάιατ επισήμανε πως την 16η Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και την 76η επέτειο από την απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτίουν φόρο τιμής στα έξι εκατομμύρια Εβραίων και εκατομμύρια άλλων που δολοφονήθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς. Επιπλέον, τιμά εκείνους που επέζησαν του Ολοκαυτώματος, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει τις ουλές που έχουν μεταφέρει πολλοί επιζώντες έκτοτε.

Τέλος, είπε πως οι ΗΠΑ προσβλέπουν στις διαδικτυακές εκδηλώσεις που έχουν οργανώσει τα Ηνωμένα Έθνη και η UNESCO σε συνεργασία με την IHRA για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, διαμηνύοντας πως εναπόκειται σε όλους μας να εκπαιδεύσουμε την επόμενη γενιά, έτσι ώστε ο τρόμος του Ολοκαυτώματος να μην επαναληφθεί.

Η ΟΝΝΕΔ τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος
 
Με σκοπό να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η ΟΝΝΕΔ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της Παύλο Μαρινάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών στον Κεραμεικό όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρό της Αλβέρτο Ταραμπουλού και τη Διευθύντρια Τάλυ Μαΐρ. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο συνομίλησαν για τις θηριωδίες που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη Ναζιστική Γερμανία, αφήνοντας μια μακάβρια λίστα εκατομμυρίων θυμάτων.

Αμέσως μετά τη συζήτηση, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ άφησαν λίγα λουλούδια στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη μνήμη των θυμάτων. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ακόμη ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής, ο Γραμματέας Οργανωτικού Ορφέας Γεωργίου και η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Κωνσταντίνα Κόλλια.

Με το πέρας της επίσκεψης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Ολοκαύτωμα αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι το σύμβολο της απόλυτης φρίκης και του τυφλού μίσους. Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος μας θυμίζει ότι δεν αρκεί να μην ξεχνάμε. Οφείλουμε ταυτόχρονα να επαγρυπνούμε απέναντι σε κάθε έκφανση αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας, αλλά και σε κάθε προσπάθεια άρνησης ή σχετικοποίησης της ιστορικής αλήθειας».

Ανακοίνωση γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Η Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος αποτελεί ημέρα αναστοχασμού και ευθύνης για τα εκατομμύρια εγκλήματα εις βάρος Εβραίων από τους ναζί. Η εβδομηκοστή έκτη επέτειος από την απελευθέρωση των επιζησάντων Εβραίων του Άουσβιτς - Μπιρκενάου διατηρεί ζωντανή στη μνήμη της ανθρωπότητας τα ειδεχθή στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις επιχειρήσεις εξολόθρευσης και τον μεγάλο ανθρώπινο πόνο.

Δεν ξεχνάμε ποτέ και τιμούμε καθημερινά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντί τους.

Ο σεβασμός μας προς αυτούς, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν και Έλληνες Εβραίοι, όπως και η καταδίκη των ναζί της εποχής εκείνης και των επιγόνων τους σήμερα, αποτελεί ένα διαρκές χρέος για όλους μας.

Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία, κεκαλυμμένος ή φανερός, δεν μπορεί να έχει καμία θέση, ούτε τώρα, ούτε ποτέ ξανά, σε μια σύγχρονη Δημοκρατία.

Γεννηματά: Έχουμε στη μνήμη μας το Ολοκαύτωμα, το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί

«Δεν θα ξανασυμβεί, αυτή είναι η δίκη μας δέσμευση και υποχρέωση»: με τα λόγια αυτά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά αναφέρεται στη «Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος» και «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος».


Όπως επισημαίνει στη δήλωσή της, «έχουμε στη μνήμη μας το ολοκαύτωμα. Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί. Ξέρουμε πού μπορεί να οδηγήσει ο ναζισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο αντισημιτισμός. Δεν θα ξανασυμβεί, αυτή είναι η δίκη μας δέσμευση και υποχρέωση. Τιμούμε τα αθώα θύματα, ανάμεσα τους Έλληνες Εβραίοι που ξεκληρίστηκαν. Ποτέ ξανά», καταλήγει η δήλωση της κ. Γεννηματά.

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Η αντίθεση στον αντισημιτισμό αποτελεί μέτρο της πνευματικής υγείας της κοινωνίας μας»    

Με ένα ηχηρό μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τίμησε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Όπως επισημαίνει, «η αντίθεση στον αντισημιτισμό αποτελεί μέτρο της πνευματικής υγείας της κοινωνίας μας. Κάθε πιστός οφείλει να σταθεί σταθερά απέναντι και να καταπολεμήσει τα στερεότυπα, τις διακρίσεις και οτιδήποτε απάνθρωπο. Μόνον έτσι τιμούμε αληθινά σήμερα και κάθε ημέρα την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος».

Ο ΥΕΘΑ για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

"Σήμερα τιμάται η μνήμη εκατομμυρίων Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να εξάρουμε και τον ηρωισμό των χριστιανών Ελλήνων που με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν πολλούς Εβραίους συμπολίτες τους από βέβαιο θάνατο".

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με αφορμή  τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.  

Πηγή: Skaigr, ΑΠΕ-ΜΠΕ