Τα ξένα πρακτορεία μεταδίδουν για τις εκλογές

Το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας διατήρησε τις δυνάμεις του στις σημερινές δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές κερδίζοντας την πλειοψηφία στις δύο μεγαλύτερες αναμετρήσεις, το δήμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία από την Αθήνα.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τις σφυγμομετρήσεις που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα, τονίζει ότι οι υποψήφιοι του κυβερνητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κερδίζουν από τον πρώτο γύρο την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας το όριο του 42%, ενώ επισημαίνει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης προηγείται κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες του αντιπάλου του του ΠΑΣΟΚ.
Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο και αυτό τις σφυγμομετρήσεις κατά την έξοδο από την κάλπη, τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί τις θέσεις της μετά το αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές, ενώ υπογραμμίζει ότι ο σημερινός δήμαρχος του Πειραιά παραμερίστηκε από τον πρώην παίκτη του μπάσκετ Παναγιώτη Φασούλα.
Για την Αθήνα προσθέτει ότι ο Ν. Κακλαμάνης προηγείται σημαντικά σε μία πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων, ενώ προσθέτει ότι την υπερνομαρχία της Αθήνας κέρδισε η υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ κυρία Γεννηματά. Αντίστοιχα επανεκλέγεται με άνεση στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας Π. Ψωμιάδης.
Το ίδιο Πρακτορείο τονίζει ότι ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης φαίνεται να κερδίζει με καθαρή πλειοψηφία την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Γκιουλ Καραχασάν.
Πηγή: skai.gr