Κλείσιμο

Συζήτηση στη Βουλή για το Μεσανατολικό

Ομαλά και με ασφάλεια εξελίσσεται, μέχρι στιγμής, η προσπάθεια επιβίβασης των 300 ελλήνων και ελληνοκυπρίων στη φρεγάτα «Ψαρά». Στις 11 το βράδυ θα βρίσκεται στο λιμάνι της Λάρνακας.
Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής,σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για την ασφαλή μεταφορά όλων των Ελλήνων υπηκόων που θέλουν να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη περιοχή.
Όπως ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος, ήδη ανοιχτά της περιοχής του Λιβάνου βρίσκεται άλλη μία φρεγάτα, καθώς και τρία επιβατικά πλοία και όλα μέχρι στιγμής εξελίσσονται με ασφάλεια.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος επέκρινε την κυβέρνηση για πρωτοφανή έλλειψη κινήσεων και για εσκεμμένη αδράνεια λόγω φιλοατλαντικών, όπως είπε, αισθημάτων, την ίδια ώρα, όπως είπε, που οι εκκλήσεις από τις εκεί ελληνικές προξενικές αρχές ήταν έγκαιρες.
"Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου κάνει έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια και η Ελλάδα δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται κάτι που έκανε άμεσα η κυπριακή κυβέρνηση»,σημείωσε ο κ Λοβέρδος.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Τσιόγκας επέρριψε ευθύνες τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ για τη πολιτική τους, ενώ ζήτησε να καταδικάσουν την ισραηλινή ιμπεριαλιστική επιδρομή που γίνεται, όπως είπε, με τις πλάτες των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ.
Για σχέδιο εξολόθρευσης γειτονικών χωρών του Ισραήλ, με την ανοχή της ΕΕ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.
"Η ΕΕ μπροστά στο έγκλημα αυτό που συντελείται, νίπτει τας χείρας της και συνιστά αυτοσυγκράτηση και όχι διεθνή νομιμότητα»,τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντόπουλος.
Παράλληλα ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής ώστε να συζητηθεί το θέμα αυτό.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr