Κλείσιμο

Συστάσεις της Κομισιόν

H Κυπριακή Δημοκρατία είναι κυρίαρχο κράτος, μπορεί να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, επανέλαβε στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Ολι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της αναζήτησης πετρελαίου ανοιχτά της Κύπρου.

Η εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου πρόσθεσε ότι οι συμφωνίες αυτές θα πρέπει να είναι σύμφωνες με την κοινοτική νομοθεσία και επανέλαβε την έκκληση για αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια.

Αναφερόμενη εξάλλου στη συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες ο Ολι Ρεν με τον επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ Αλί Μπαμπατσάν, η ίδια εκπρόσωπος σημείωσε ότι εξετάστηκε η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και η πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, ο Ο.Ρεν καλωσόρισε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και επεσήμανε ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τη συζήτηση που διεξάγεται στην Τουρκία για την τροποποίηση του άρθρου 301 του Ποινικού Κώδικα.

Η εκπρόσωπος του Ο. Ρεν ανέφερε ακόμη ότι η πρόοδος στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία αποτελεί κλειδί για την ενταξιακή διαδικασία χαιρετίζοντας τη σταθερή πρόοδο που παρουσιάζουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μετά την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων τον προηγούμενο Δεκέμβριο .

Τέλος, η εκπρόσωπος είπε ότι κατά τη συνάντηση ο Ο. Ρεν εξέφρασε την ελπίδα για στενότερη συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα
Πηγή: skai.gr