ΣΥΡΙΖΑ:Αίνιγμα παραμένουν οι τελικές υποψηφιότητες για τους μεγάλους δήμους

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ποίοι θα πάρουν τελικά το «πράσινο φως» προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα σε μεγάλους δήμους της χώρας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδικότερα, την ίδια ώρα που οι υποψηφιότητες από την Αξιωματική Αντιπολίτευση έχουν ήδη «κλειδώσει», η Κουμουνδούρου συνεχίζει να βρίσκεται σε πυρετό διεργασιών.

Φαίνεται μάλιστα πως δυσκολία ως προς την τελική επιλογή υποψηφίου υφίσταται ειδικά για τον Δήμο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλίοπουλος, είναι ένα «όνομα στο τραπέζι» θεωρούμενος μάλιστα αντισυμβατική επιλογή.

Ανοικτό πάντως είναι πάντα το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει κάποιο πρόσωπο - έκπληξη απέναντι σε Κώστα Μπακογιάννη και Παύλο Γερουλάνο.

Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, θέμα ωρών αποτελεί πάντως η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της νυν υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ερωτηθείς επ’ αυτού, ο γραμματέας της Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, έκανε λόγο για πολύ πιθανό ενδεχόμενο, εκτιμώντας πως η υποψηφιότητα Νοτοπούλου θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή.

"Η κα. Νοτοπούλου είναι μια περίπτωση νέας δυναμικής παρουσίας στην πόλη, η οποία και λόγω της ιδιότητάς της ως διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου το τελευταίο διάστημα, της δόθηκε η δυνατότητα να συναντήσει φορείς, να προσεγγίσει τα προβλήματα της πόλης. Θεωρώ ότι θα είναι μια εξαίρετη υποψηφιότητα.

Θα συζητήσουμε και με τους ανθρώπους μας πάνω. Θεωρώ πολύ πιθανό να πάμε τελικά με την υποψηφιότητα της κα. Νοτοπούλου". Είπε χαρακτηριστικά ο Κος Σκουρλέτης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε κάθε περίπτωση η απόσυρση του Γιάννη Μπουτάρη θέτει σε μια εντελώς νέα βάση την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ειδικά για την Θεσσαλονίκη η Νέα Δημοκρατία επιστρατεύει τον Νικο Ταχιάο, απέναντι αφενός στους υποψηφίους των λοιπών παρατάξεων και αφετέρου στον ανεξάρτητο πια Γιώργο Ορφανό.

Σε κάθε περίπτωση υποψηφιότητες και συμμαχίες για τις αυτοδιοικητικες εκλογές αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάζει για το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: skai.gr