Κλείσιμο

Τα ζητούμενα «151» σε συμφωνία των Πρεσπών και πρόταση μομφής


Πλέον το πολιτικό σκηνικό περιπλέκεται και ειδικά μετά το αιφνίδιο ψύχος στις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, το αβέβαιο του ραντεβού της Παρασκευής, αλλά και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Στο σύνθετο παζλ αν προστεθεί και η διαφοροποίηση του Ποταμιού (πλην του Σπύρου Δανέλλη), τα όλο θέμα γίνεται ακόμα πιο σύνθετο.

Οι πολιτικές εξελίξεις των επόμενων ωρών αναμένεται να καθορίσουν εκτός από την ανθρωπογεωγραφία των κοινοβουλευτικών ομάδων και το χρόνο των εκλογών, ειδικά αν δεν επιβεβαιωθούν οι διαβεβαιώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών και για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για ενδεχόμενη πρόταση μομφής από πλευράς ΝΔ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα πάντα με τις διαρροές από Κουμουνδούρου, αυτές οι δύο πλειοψηφίες έχουν διαφορετικά πρόσωπα, καθώς κάποιοι δεν ψηφίζουν την συμφωνία των Πρεσπών και δίνουν αν χρειαστεί ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι πληροφορίες λένε ότι για την συμφωνία των Πρεσπών στο Μαξίμου υπολογίζουν ακόμα πέραν των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την Κατερίνα Παπακώστα, τον Σπύρο Δανέλλη, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, την Έλενα Κουντουρά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Βασίλη Κόκκαλη. Όμως εδώ εκφράζονται πολλά ερωτηματικά τουλάχιστον για το τι θα πράξουν οι τρεις τελευταίοι που δεν έχουν δεσμευτεί. Οπότε αν τελικά δεν ψηφίσουν οι τρεις του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης, το 151 στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών, που έχει θέσει προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Στην περίπτωση που τεθεί θέμα πρότασης μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση, εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς όπως υποστηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , θα προστεθούν πάλι η Κατερίνα Παπακώστα και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, ο Κώστας Ζουράρις, ο Βασίλης Κόκκαλης, η Έλενα Κουντουρά, αλλά και ο Γιάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων. Το συνολικό άθροισμα ανέρχεται στους 152.

Πηγή: skai.gr