Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ: Μονόδρομος η επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Μονόδρομο χαρακτηρίζει την επίταξη ιδιωτικών κλινικών και ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Ανδρέα Ξανθού και κατηγορεί την κυβέρνηση πως πήρε την εν λόγω απόφαση με τραγική καθυστέρηση, στο «και πέντε».

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν προετοίμασε εδώ και ένα χρόνο κατάλληλα το ΕΣΥ με στοχευμένες μόνιμες προσλήψεις γιατρών ούτε είχε σοβαρό σχέδιο εμπλοκής ιδιωτικού τομέα στη νοσηλεία περιστατικών covid

«Και τώρα που κατέρρευσε το αφήγημα των «χιλιάδων προσλήψεων ιατρονοσηλευτικού προσωπικού» και ο «βασιλιάς είναι γυμνός», τώρα που τα ασθενοφόρα δεν προλαβαίνουν να διακομίζουν στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου ασθενείς και έχουν δημιουργηθεί συνθήκες «ιατρικής πολέμου» στην εφημερία τους, τώρα το Υπουργείο Υγείας “τρέχει και δεν φτάνει”», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζει αποτυχημένη και πανικόβλητη τη διαχείριση της αιχμής του 3ου επιδημικού κύματος κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση της ΝΔ «να έρθει σε ρήξη ακόμα και με παραδοσιακά της ακροατήρια και κοινωνικούς συμμάχους όπως οι ιδιώτες γιατροί και οι εκπροσωπήσεις τους».

«Την ώρα αυτή η μόνη επιλογή είναι ένα σοβαρό σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα επιστρατεύσει, χωρίς εξαιρέσεις, όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις της χώρας (δημόσιου, ιδιωτικού τομέα, Ενόπλων Δυνάμεων). Αυτό που προέχει σήμερα είναι η μάχη για τη ζωή, η συστράτευση των πάντων για να μείνει όριο το ΕΣΥ και οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», η με κάθε τρόπο διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Τώρα είναι η ώρα η υποχρεωτικότητας και της επίταξης όσων και όπου μπορούν αποτελεσματικά να βοηθήσουν. Και μάλιστα χωρίς προνομιακή μεταχείριση και προκλητικές ρυθμίσεις όπως ο διπλασιασμός του νοσηλίου στις ιδιωτικές κλινικές», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
 

Πηγή: skai.gr