ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για την ανάδειξη του Τατοΐου

Τη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σκωτία, όπου εντός της ημέρας συναντάται με τον πρίγκιπα Κάρολο με αντικείμενο την ανάδειξη του Τατοΐου, επικρίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης συναντάται με το διάδοχο του βρετανικού θρόνου με αφορμή τη διάσωση ενός από τα πιο ιστορικά αρχοντικά του 18ου αιώνα, του Dumfries House

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
 
«Συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση... βασιλικών κτημάτων» προσθέτει.
 
«Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι' αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία-ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας. Το νέο "unfair" της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες» καταλήγει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας πως εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο αξιοποίησης και ανάδειξης του κτήματος Τατοϊου, και υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση αυτή να παραδώσει το Τατόι όπως το παρέλαβε, σε άθλιες συνθήκες. «Όποιος μπορεί να συνδράμει με ιδέες και τεχνογνωσία στην αξιοποίηση και ανάδειξη που γίνεται με την ευθύνη του ελληνικού δημοσίου θα αξιοποιηθούν οι ιδέες και οι προτάσεις αυτές» είπε ο κ. Οικονόμου. 

Πηγή: skai.gr