ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει προοδευτικό μέτωπο

Το μέτωπο των συνεργασιών με προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις που θέλει να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών ήταν το βασικό θέμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας σύμφωνα με κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου. 
 
Όπως διαπιστώθηκε, η συμφωνία των Πρεσπών έχει ενεργοποιήσει διάφορες διαδικασίες και πρέπει να ανοίξει πιο συντεταγμένα ο διάλογος με τις συγκεκριμένες δυνάμεις.

Το βασικό πολιτικό στίγμα που θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις συμπορεύσεις είναι η αντίθεση στον νεοφιλελευθερισμό και στην ακροδεξιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνιζαν πηγές του κόμματος σημείωναν ότι αναμένεται να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, ενώ οι συνεργασίες θα γίνουν και στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ επισημάνθηκε ότι είναι σημαντικό και θετικό το γεγονός πως υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις που πρότεινε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη ψηφοφορία της Συνταγματικής αναθεώρησης.
 
Η Κεντρική Επιτροπή, που προγραμματίζεται να συγκληθεί στις αρχές Μαρτίου, αναμένεται να ασχοληθεί αναλυτικά με τη διακήρυξη ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά και με το ψηφοδέλτιο της ευρωκάλπης.

Πηγή: skai.gr