ΣΥΡΙΖΑ για κλινική στο Περιστέρι: Ο ΕΟΔΥ γνώριζε από την Τετάρτη

ΣΥΡΙΖΑ για κλινική στο Περιστέρι: Ο ΕΟΔΥ γνώριζε από την Τετάρτη

«Μετά και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε ιδιωτικές κλινικές και προσφυγικές δομές, που δημιουργούν εστίες αναζωπύρωσης της πανδημίας, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η τραγική ολιγωρία της Πολιτείας, που σπεύδει διαρκώς εκ των υστέρων να παρέμβει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει ότι «στην περίπτωση του Περιστερίου, παρότι ο ΕΟΔΥ γνώριζε ήδη από την Τετάρτη πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν προχώρησε στα απαραίτητα μέτρα. Αντίθετα, η κλινική εξακολούθησε να λειτουργεί κανονικά». Κατόπιν αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το υπουργείο Υγείας «οφείλει να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «από την πρώτη στιγμή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ειδική μέριμνα με προληπτικά μέτρα και συστηματικούς ελέγχους από το υπουργείο Υγείας σε χώρους ευαλωτότητας, όπως προσφυγικές δομές, καταυλισμοί Ρομά και γηροκομεία». Σχολιάζει ότι «η δημόσια υγεία δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο σε τυχοδιωκτικές πρακτικές» και πως «κάποια στιγμή επιτέλους η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι πάνω από την ατομική ευθύνη των πολιτών, στην οποία καταφεύγει στα δύσκολα, υπάρχει πρωτίστως η ευθύνη της Πολιτείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ