ΣΥΡΙΖΑ: Αστείες οι δικαιολογίες Πέτσα για FT, επιβεβαιώνουν εξόφθαλμο σκάνδαλο

«Οι αστείες δικαιολογίες της κυβέρνησης μετά τον διεθνή διασυρμό ουσιαστικά επιβεβαιώνουν το εξόφθαλμο σκάνδαλο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα στο ΣΚΑΪ 100,3 σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times.

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι αρνείται να απαντήσει στη Βουλή για τη «σκανδαλώδη διάταξη ''δώρο'' σε όσους ελέγχονται για ξέπλυμα χρήματος, όσο και για την ασυλία στους τραπεζίτες και για τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι ο κ. Μητσοτάκης « βάζει τους υπουργούς του να απειλούν Μέσα ενημέρωσης να εξαφανίσουν το θέμα». Καλεί επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποιοι τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες ευνοούνται και έναντι ποιου ανταλλάγματος προχώρησε η κυβέρνηση σε αυτή τη «σκανδαλώδη» ρύθμιση.

ΚΚΕ για Πέτσα: Προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα

Για προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να μαζέψει τα αμάζευτα που δεν πείθει κανέναν, κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα στο ΣΚΑΪ 100,3 σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times.

Το ΚΚΕ τονίζει πως τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αναιρούν «και το γεγονός της απαράδεκτης “διάταξης – δώρο” σε επιχειρηματικά συμφέροντα, που εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος “βρώμικου” χρήματος».

Σημειώνει επίσης, ότι το σύστημα και οι κυβερνήσεις, «πάντα βρίσκουν τρόπο να ευνοούν εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες, ενώ την ίδια ώρα τσακίζουν το λαό».

Πηγή: skai.gr