ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μια αντιδημοκρατική πρόκληση της κυβέρνησης η επέμβαση ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ

«Η αστυνομική επέμβαση στην πρυτανεία του ΑΠΘ, τα ξημερώματα και ενώ οι φοιτητές είχαν εξαγγείλει τη λήξη της κατάληψης για σήμερα στις 11 το πρωί, αποτελεί άλλη μια αντιδημοκρατική πρόκληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Τι εξυπηρέτησε άραγε μια τέτοια αχρείαστη ενέργεια, δεδομένου ότι η κατάληψη της πρυτανείας είχε ουσιαστικά τελειώσει, χάρη στον διάλογο που προηγήθηκε εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας; Η απάντηση είναι προφανής· στην αναστήλωση του καταρρακωμένου γοήτρου της κυβέρνησης, ενόψει της αυριανής απολογίας του πρωθυπουργού στη Βουλή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Αυτοί που έσπειραν διχασμό, αστυνομοκρατία, ξυλοφόρτωμα των νέων και διαστρέβλωση, θερίζουν τώρα τις θύελλες της αποδοκιμασίας. Όλους αυτούς δεν μπορείτε να τους “εκκενώσετε” κύριε Μητσοτάκη. Γιατί στο πρόσωπο και στην κραυγή “Πονάω” του νεαρού που χτυπήθηκε ανηλεώς από τους πραιτοριανούς σας στη Νέα Σμύρνη, οι πάντες αναγνώρισαν τον εαυτό τους - θύματα της πολιτικής σας», τονίζει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας και καταλήγει: «Μην ψάχνετε λοιπόν για αντιπερισπασμούς. Εσείς είστε ο εμπνευστής της επίθεσης εναντίον της κοινωνίας και της νεολαίας. Εσείς κύριε Μητσοτάκη είστε ο θύτης και ο κατηγορούμενος».

Πηγή: skai.gr